“Anem com sardines”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris del bus lliure dels instituts del sistema andorrà i espanyol situats a la Margineda afirmen que tot i que les mesures adoptades pel Govern i les companyies de bus han donat el seu fruit, “seguim anant com sardines”. L’increment de les freqüències i la incorporació de vehicles de reforç durant l’entrada a l’escola han dotat el servei de transport de certa tranquil·litat per poder absorbir els més de 2.000 alumnes que utilitzen el bus lliure amb el 75% de l’aforament. Tot i això, encara es poden veure escenaris en què alguns joves es queden a les portes del bus per manca d’espai. “Més d’una vegada m’he quedat tirat a la parada perquè el vehicle ja estava ple, les mesures són bones però crec que als matins en faria falta algun més”, va indicar en Franco.

En la mateixa línia, la Vania i l’Ainara van manifestar que per poder arribar a temps a l’escola i no haver “d’anar com sardines ens aixequem més aviat per agafar l’autobús i a la sortida de l’institut ens esperem una bona estona per evitar aglomeracions i anar més tranquil·les”. Tanmateix, la Patrícia va indicar que els problemes d’aforament només es donen als matins “a les hores punta perquè a la tarda la majoria baixem caminant i anem a fer una volta amb els companys de classe”.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va afirmar que durant la jornada d’ahir no hi va haver cap incidència gràcies a les noves mesures, tot i que va matisar que des del Govern “hi estarem a sobre per veure si realment funcionen, i si no ho fan en buscarem de noves”. El ministre també va llançar un missatge de conscienciació als joves per mantenir la distància als busos.

tracking