Educació

L'AQUA farà pagar una taxa per avaluar els plans d'estudi

La directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior ha explicat que s'està buscant un nou cofinançament per cobrir les necessitats

L'AQUA farà pagar una taxa per avaluar els plans d'estudi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior (AQUA) farà pagar una taxa per avaluar els plans d'estudi. La directora de l'agència, Marta Fonolleda, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa posterior a una sessió informativa al Consell General, que amb aquesta decisió s'està buscant un nou cofinançament per poder cobrir les necessitats de l'entitat. "Fins ara rebem el finançament el cent per cent del Consell i les revisions es fan gratuïtes" ha explicat Fonolleda, qui ha afegit que "s'espera que els interessats hagin de pagar una taxa que entraria en vigor a finals d'any". Tot plegat, té a veure amb els escassos recursos que rep l'AQUA anualment, uns 150.000 euros, i en què la directora ha assegurat que "sabem que el sistema superior està creixent, però nosaltres busquem ser eficients i que els recursos no s'hagin de quadruplicar".

En la compareixença, Fonolleda també ha informat que amb la modificació de la llei de l'agència es volen canviar els criteris de contractament dels experts que avaluen els plans d'estudi. Fins ara l'AQUA ho gestionava a través d'altres agències dels països veïns i partir d'ara serà ella mateixa qui els seleccionarà. "Sempre els hem pagat però fins ara no ho teníem regulat i no ho podíem gestionar. Per exemple, si hem d'avaluar quatre plans d'estudi, hem de tenir almenys 3 experts per cadascú" ha explicat Fonolleda. La contractació dels especialistes serà puntual en cada cas, però el fet de poder ser l'entitat qui les gestioni "suposa un salt qualitatiu i que demostra maduresa" ha conclòs la directora.

tracking