Salut

Dotze dones han utilitzat el servei integral d'atenció des del març

Acció Feminista havia denunciat la setmana passada una "absoluta manca de transparència" de l'executiu, ja que no els havia facilitat les dades

Mas i Mireia GarciaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei integral d'atenció a la dona (SIAD) ha atès des del 8 de març, quan es va posar en marxa, un total de 12 noies d'entre 16 i 37 anys. Així ho ha fet saber la Secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, qui ha fet una valoració positiva i ha explicat que totes elles han estat derivades al ginecòleg. Les consultes de les dones al servei, de les quals Mashadestacat que el 60% són persones amb feina, han estat per demanar informació sobrela interrupcióde l'embaràs, anticonceptius, o atenció sexual i reproductiva.

Les dades s'han publicat després de ladenúnciaque Acció Feminista va fer la setmana passada sobre una "absoluta manca de transparència" del servei. L'associació assegurava que el Govern no els havia facilitat el nombre de dones que l'havien utilitzat des de la posada en marxa, quins problemes havien tingut durant el confinament i el tancament de fronteres i com es van solucionar, entre d'altres. Així mateix, Acció Feminista lamentava que l'executiu "creïserveisi càrrecs buits decontinguts" i que no hi hagués cap acció prevista per donar-lo a conèixer a la població.

tracking