pandèmia mundial

Una vintena de classes aïllades per positius

Una aula d'infantil de la Sagrada Família es troba confinada pel resultat d'una nena que Salut va comunicar ahir al centre

Entren a l'escola Sagrada Família i roben ordinadorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 27 classes, sis més que divendres, pateixen algun tipus d'aïllament per positius de Covid-19 segons ha actualitzat aquesta tarda laSecretàriad'Estat de Salut, Helena Mas. Mas ha detallat que vint d'aquestes aules estan confinades totalment i set més estan afectades amb confinaments parcials. Es tracta d'aules on s'ha detectat algun cas de coronavirus entre els alumnes però que no han tingut contacte amb altres companys i això permet que es mantingui l'ensenyament presencial per a part dels estudiants.

La situació sanitària als centres escolars per la pandèmia es completa amb sis classes més que es troben en vigilància passiva perquè algun alumne pateix coronavirus, però que la infecció s'ha diagnosticat quan feia dies que no tenia contacte amb la resta d'alumnes.

Primer confinament a la Sagrada Família

Una aula de P4 de la Sagrada Família es troba entre les aïllades de les últimes hores. Els alumnes d'infantil de 4 anys no s'han incorporat aquest matí a classe perquè l'aula ha quedat confinada pel contagi de Covid-19 d'una nena. El ministeri de Salut va comunicar ahir a la tarda a la direcció de l'escola el positiu detectat en una prova que es va fer divendres i es va posar en marxa el protocol per avisar les famílies que els escolars han de restar a casa pel confinament de la classe, el primer des de l'inici de curs.

La directora de l'escola, Meritxell Vidal, ha assenyalat al Diari que els pares dels 22 nens rebran una carta de Salut on es detalla què és la Covid-19, quines normes han de seguir durant el confinament, els dies que s'ha de fer la prova als petits i se'ls anuncia que ja els informaran de quan s'aixequen les mesures de restricció perquè els infants tornin al centre. Meritxell Vidal ha especificat que l'aïllament d'aquest aula no té afectació a l'escola fora d'aquesta unitat de conviència ja que fins i tot aquests alumnes de P4 dinen a l'aula.

La directora del col·legi ha explicat que tal com preveu el pla de contingència del centre els infants continuaran l'aprenentatge online. Aquest matí es farà una reunió per Zoom amb els pares per explicar-los el procediment que se seguirà fins que els nens torni a l'aula i es faran classes online i la tutora detallarà la feina que han de fer al bloc. Les famílies a més compten amb el suport del grup de psicopedagogs del centre per si necessiten ajuda específica. Meritxell Vidal ha agraït la comprensió dels pares, ha recordat que és el ministeri de Salut qui confina i desconfina i ha destacat que "l'ensenyament no s'atura" perquè hi hagi un aïllament.

Classe en vigilància

L'escola Sagrada Família té una altra aula amb mesures preventives per un positiu. Es tracta de la classe de 6è de primària que està en vigilància pel contagi d'una alumna que feia una setmana que no anava al centre quan se li va diagnosticar la malaltia i per això la resta de companys estan en confinament relatiu i poden continuar fent classes presencials al col·legi.

tracking