PANDÈMIA MUNDIAL

Més control en els papers per a immigració

El Govern ha canviat el criteri de determinada documentació, com els certificats de matrimoni, durant el darrer mes

Més control en els papers per a immigracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Immigració ha augmentat el control sobre la documentació presentada per tal de poder accedir a la residència. En aquest sentit, fonts properes al departament van explicar al Diari que feia aproximadament un mes que es demanava tota la documentació estigués “postil·lada per la Haia o degudament legalitzada” quan abans aquest requisit només s’imposava per a la presentació dels certificats d’antecedents penals dels països d’origen i de residència de la persona que feia la sol·licitud.

Fonts properes al Govern van confirmar aquest punt i van explicar que aquest canvi de criteri en relació als certifiats, com per exemple els literals de matrimoni o els de naixement, es devia al fet que “s’han arribat a presentar documents que tenien deficiències o bé que hi havia dificultats a poder verificar la informació” i atenent la importància dels tràmits i en tractar-se de documentació que ha de ser oficial, s’ha exigit aquest nova validació, ja prevista en l’ordenament jurídic, tot i que fins ara no s’aplicava. Malgrat admetre la manca de validesa d’alguna de les documentacions que se’ls havia presentat, des de l’executiu van negar que en els darrers mesos s’haguessin trobat amb intens des frau en tràmits de reagrupament familiar.

D’altra banda, i en relació a l’accés al país, les mateixes fonts van indicar al Diari que els controls fronterers que s’estan fent “són els habituals” i que el departament de policia no tenia cap ordre de fer-ne més ni variar la intensificació dels mateixos. A més a més, van recordar que per a les persones que no tenen nacionalitat en algun dels estats membres de la UE o de l’Espai Econòmic Europeu, cal que disposin d’un visat que els permeti circular “legalment per França i Espanya” és a dir una visa Schengen, ja que han de garantir la seva sortida del Principat, tal i com estableix la llei qualificada d’immigació.

No obstant això, diverses persones que en els darrers dies havien intentat accedir al Principat, especialment per la frontera del Riu Runer, van indicar que s’estaven realitzant més controls fronterers i de documentació, de manera particular als autocars.

tracking