x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

El comú d'Ordino no veu motius per limitar l'accés a la zona de Tristaina

Mortés atribueix l’elevada afluència a la recerca “d’espais lliures”, com ha succeït a tot el Pirineu
Ordino ha celebrat sessió de comú aquest migdia

Ordino ha celebrat sessió de comú aquest migdia

Ordino ha celebrat sessió de comú aquest migdia

Comú d'Ordino
Actualitzada 25/09/2020 a les 06:45
El comú d’Ordino no limitarà els accessos als llacs de Tristaina. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va assegurar en compareixença posterior a la sessió de comú que l’alta afluència de turistes durant l’estiu “ha estat generalitzada arreu del Pirineu perquè la gent ha buscat espais a l’aire lliure”. Tot i això, el cònsol va assegurar que estudiaran si “cal fer algun tipus d’acció o no”.

El cònsol va al·legar que “el fet de limitar el pas dels vehicles ha fet que minvés el trànsit” i va celebrar que durant l’estiu hi ha hagut fins a 34.500 persones que hagin accedit als llacs amb el telecabina. Una xifra que no queda allunyada a les del 2019, quan n’hi va haver 37.500.
Pel que fa a la temporada d’hivern, Mortés es va mostrar positiu i va indicar que “ens en sortirem tal com hem fet a l’estiu”. Si bé encara falta de marcar les pautes i els protocols a les pistes d’esquí, va indicar que a Ordino Arcalís hi ha la previsió que es pugui superar la temporada amb el turisme de proximitat.


En la sessió es va aprovar la convocatòria d’un concurs públic per a l’ampliació i reforma del gimnàs i l’edificació del grup electrogen del Centre Esportiu. El cònsol va informar que arran de la situació actual s’han vist alterats els terminis de les fases i que la previsió de tenir-ho acabat serà a finals de l’any vinent.


De fet, Mortés va assegurar que s’està treballant per tirar endavant les inversions previstes. En aquest sentit, va incidir que el projecte de l’hotel Casamanya es manté i que el pressupost previst de 250.000 euros per a enguany, es mantindrà l’any que ve.

D’altra banda, la consellera a la minoria, Sandra Tudó, es va queixar que el nou edifici que s’està construint a la Clota Verda, porta unes grans obertures de vidre que “no és el que estem acostumats a Ordino” i que “no és del tipus d'edificis que vull a la parròquia”. Mortés va assegurar que compleix la normativa, amb almenys el 60 per cent de la façana amb pedra.
Etiquetes
  • #5 David
    (28/09/20 06:44)

    Si Si senyor Viladomat el que vosté digui. La pela es pela

    Respondre
  • #4 Mals Ordinencs
    (25/09/20 11:13)

    A tots els fills d'Ordino que hi ha en aquest comú us hauria de caure la cara per la manera de tracte a les muntanyes ,Tristaina la més perjudicada,seguit de Casamanya,Sorteny,Rialp Coll d'Ordino etc,aquesta es la vostra RESERVA DE LA BIOSFERA ? EL PAIS EN AQUEST CAS lA pARRÒQUIA PER VOSALTRES NO COMPTA MALS ORDINENCS,

    Respondre
  • #3 Tard o mai
    (25/09/20 08:46)

    Esperarem a que hi hagi una desgràcia, com sempre.
    Sense anar més lluny, diumenge passat teniem turistes en bambes nike, passejant per la tartera del fons de vall, tirant rocs avall.
    Les basses estan plenes de porqueria, els estanys igual, els camins desgastats, els llocs de parada plens de burilles de cigarrets.
    No cal pas limitar-hi l'accés, no.

    Respondre
  • #2 Isabel
    (25/09/20 08:36)

    Després de les declaracions d' ahir de Brusel.les sobre el que arriba en breu amb la pandèmia., ja tan se val tot...que facin el que vulguin, se' ls ha escapat el virus de les mans i ara viurem tots el que hagi de ser. No cal que els dirigents llancin noticies sonda per desviar-nos l'atenció, ni que ningú es desgasti amb aquestes noticies sonda.. Alea iacta est

    Respondre
  • #1 Eric
    (25/09/20 07:51)

    Clar que  no volen limitar l'accés ! Hi ha un telecabina de pagament ! Que llest el Consol ! 

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts