x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Dos ingressos nous per coronavirus eleven a nou la xifra d'hospitalitzats

Els comuns prenen noves mesures arran de l’evolució de la pandèmia al Principat
Una sanitària mira per la finestra de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Dos ingressos nous per coronavirus eleven a nou la xifra d'hospitalitzats

Una sanitària mira per la finestra de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/09/2020 a les 06:38
Dues persones contagiades de Covid-19 van ser ingressades ahir a l’hospital. Així doncs, el total de pacients hospitalitzats augmenta fins a les nou persones, dues de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i estan sotmeses a intubació i ventilació mecànica. Tot i això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va defensar durant la darrera actualització sanitària que la pressió sobre el sistema sanitari és baixa respecte a la primera onada de la pandèmia i va remarcar la necessitat de reduir les relacions socials per frenar l’augment de contagis. Quant a l’afectació del virus a les escoles, el Govern va indicar ahir que la situació es manté igual des de dimecres, amb 12 aules confinades i sis classes més que tenen algun alumne aïllat.

En la darrera actualització, el nombre de casos de la segona onada ja superaven els del primer pic de la pandèmia. A hores d’ara hi ha hagut 897 contagis des del juliol respecte als 855 que hi va haver aleshores. Aquesta situació ha fet que els comuns optin per aplicar noves mesures. De fet, el comú de Sant Julià de Lòria va suspendre ahir els actes de celebració de la Vila Medieval “per prudència i responsabilitat davant l’actual situació d’emergència” i “arran de les recomanacions de les autoritats sanitàries d’extremar les mesures”.

També per aquest motiu el comú de la Massana va decidir reforçar el servei d’Esplai amb dos monitors més i així “poder cobrir les 25 unitats de convivència que s’han creat”. El servei compta amb un torn de matí i un de tarda i enguany hi ha 133 infants inscrits, tot i que preveuen un augment de nens a mesura que els pares en ERTO es vagin reincorporant a la feina. Per la seva part, Canillo bonificarà el 75% del foc i lloc de les taxes d’higiene i enllumenat als estudiants menors de 25 anys que estiguin censats a la parròquia i preveu una pròrroga per a les peticions de la bonificació fins a finals d’any.
 
LA CAMPANYA DE LA CREU ROJA  ÉS "TOT UN ÈXIT" I ASSOLEIX LES 340 DONACIONS AL PAÍS
La Creu Roja Andorrana va superar les expectatives amb la seva campanya de donació de sang en temps de Covid-19 i va assolir 340 donacions de les 345 possibles. El director de l’ens, Jordi Fernández, exposava que “les mesures de seguretat i la cita prèvia entorpien el procés habitual però al final tothom va entendre que la situació ho requeria i ha estat tot un èxit”.

L’entitat havia planificat 115 cites al dia i, per tant, entre dilluns i dimecres hi havia 345 hores disponibles.

Finalment es van presentar 382 persones per donar sang i se’n van rebutjar 42 per criteris sanitaris. Això va ser possible perquè, tal com va explicar, “algunes van venir sense cita, ja que no se n’havien assabentat, i si l’aforament ho permetia els agafàvem igualment”. Tot i que en el context actual “no convindria” fer donacions, l’ONG va fer la campanya perquè “des del Banc de Sang de Catalunya ens van dir que tenien problemes de subministrament en algun hospital”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts