Fauna

La Federació de Caça condemna l'abandonament dels sis isards

Accepta que no es tenia el permís del ministeri de Medi Ambient, tot i que puntualitza que no és un acte malèvol

Identificada la colla que va caçar els sis isardsDIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Caça i Pesca s'ha pronunciat en relació a l'abandonamentenmig del bosc de sis isards amb les banyes tallades i ha condemnat els fets per les imatges que la situació ha generat, així com pel retorn al medi de les peces sense la corresponent autorització del ministeri de Medi Ambient i el cos de banders. Tot i això, ha puntualitzat que "no ha estat un acte malèvol" ja que en primer lloc els isards retornats al bosc, tal i com va indicar també el cap dels Banders, Ferran Teixidó, han estat caçats legalment i seguint tots els controls i criteris de la normativa vigent i de la Llei. A més, la federació ha assenyalat que les banyes de les peces retornades no han estat sostretes i ja es trobaven en aquest estat en el moment del control administratiu.

Per altra banda, l'ens ha recordat que la normativa permet el retorn al medi de les peces amb l’objectiu de poder alimentar de manera indirecta als animals rapinyaires que viuen al nostre país, alguns dels quals es troben actualment en perill d’extinció, com ara el trencalòs. Amb tot, han detallat que cal l'autorització de Medi Ambient i en aquest cas no hi era.

La federació també ha apel·lat als associats i els ha recordat que cal seguir escrupulosament les normes i criteris, "com s'ha dut a terme durant la setmana de la caça", i s'ha posat a la seva disposició per qualsevol informació necessària sobre la pràctica de la caça.

tracking