Justícia

L'autor del crim amenaça de suïcidar-se a la presó

El psiquiatre del centre penitenciari decideix traslladar-lo a l’hospital després de verificar que pateix trastorns mentals

La policia, a l'entrada de l'hospital després del trasllat de Tcha-tokey.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wiki Tcha-tokey va ingressar ahir a la presó, però va estar-hi poc temps després d’amenaçar de tallar-se el coll si el posaven en una cel·la. El psiquiatre del centre li va fer una avaluació per prendre una decisió i finalment va ser traslladat a l’hospital per rebre tractament dels trastorns que pateix. Va ingressar a les 15.30 hores des de la Batllia, on no va voler prestar declaració. La batlle li imputa un delicte d’assassinat, pel qual podria ser condemnat a presó entre 14 a 25 anys.

Tcha-tokey va ser traslladat a la seu de la Justícia a les vuit del matí, pràcticament passades 48 hores des de la detenció al Tarter, on es va entregar voluntàriament a la policia després d’avisar que l’anessin a detenir. L’home, de 31 anys i natural de Togo, va matar dilluns l’empresari francès Michel Douet amb un objecte contundent –probablement un martell– després d’accedir al domicili familiar. Encara que no ha transcendit el mòbil de l’assassinat, el Diari ha pogut saber que l’entorn familiar de l’home de negocis de Narbona està molt indignat perquè havia denunciat a la policia presumptes amenaces de Tcha-tokey, a qui havia tingut treballant com a empleat. La família del finat creu que ni la policia ni la Batllia es van prendre amb seriositat les amenaces perquè, lògicament, ningú pensava en un desenllaç tan tràgic.

L’advocada del jove togolès, que va arribar a Andorra sent un nen, va precisar ahir que no va voler declarar i que ha demanat una pericial psiquiàtrica i ha sol·licitat a la batlle que encara que estigui internat al centre penitenciari segueixi un tractament. De fet, l’home ja havia estat en tractament i fonts jurídiques van indicar ahir que probablement la defensa s’aferrarà a aquest problema, així com al fet que es va lliurar a la policia, per intentar que li rebaixin la condemna.

Vist caminant

Tcha-tokey va enfilar dilluns a peu el camí cap a la pleta Vila del Sol (Encamp) fins arribar a la casa adossada de qui havia estat el seu expatró. Casualment va ser vist cap a les tres de la matinada per una patrulla dels agents de circulació que de seguida el va perdre de vista i no li va donar més importància. Però les intencions de l’home eren sinistres, no se sap el motiu exacte –si econòmic, de males relacions o simplement no n’hi havia–, però Tcha-tokey va accedir a l’habitatge de l’empresari i els fets ja són prou coneguts. El va matar a cops –tot i que era un home fort i corpulent–i va ruixar amb esprai la dona, que és qui va sortir a demanar auxili als veïns –Doute tenia una filla de 12 anys–. Finalment va prendre foc a l’adossat i va marxar amb el cotxe de la víctima.

L'autor del crim amenaça de suïcidar-se a la presó

L'autor del crim amenaça de suïcidar-se a la presó

tracking