El comú no es planteja limitar l'afluència a Tristaina

Mortés afirma que el tancament de la carretera als vehicles ja ha fet que la quantitat de gent que va als llacs hagi baixat

Sessió de comú d'Ordino aquest migdiaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat aquest matí després de sessió de consell, que en aquests moments no es plantegen limiar els accessos als llacs de Tristaina malgrat que hi hagi hagut una gran afluència durant l’estiu, tal com des d’Apapma sol·licitaven. Mortés assegura que amb el tancament de pas amb els vehicles i l’accés amb el telecabina “ha fet que la xifra minvés” però que en aquests moment no hi ha previst estudiar la situació. De fet, el cònsol ha assegurat que ha estat una situació generalizada arreu del Pirineu, ja que “la gent ha buscat llocs a l’aire lliure”. Amb tot plegat, l’ordinenc ha recordat que enguany han fet ús del telecabina unes 34.500 i que ha celebrat tenint en compte la situació d’excepcionalitat arran de la pandèmia de la Covid-19 i que a l’estiu passat hi van haver 37.500 usuaris. “Ningú s’esperava tenir aquesta afluència però hem aconseguit una dada pràcticament igual que l’any passat, i més tenint en compte que hem tingut un juliol dolent” ha dit el cònsol.

De fet, Mortés ha recordat que Ordino ha estat la parròquia amb l’índex d’ocupació hotelera durant la temporada i que de cara aquest hivern, malgrat que encara s’estigui treballant amb els protocols a les estacions d’esquí, “creiem que ens acabarem ensortint amb el turisme de proximitat, ja que els touroperadors disminuiran”. En aquest sentit, l’ordinenc ha indicat que pel que fa a Ordino- Arcalís encara s’està acabant de determinar quines pautes s’hauran de seguir i si es podran obrir la totalitat de les pistes. “La part positiva és que és una activitat a l’aire lliure i serà més fàcil de gestionar”.

Desacords amb projectes del poble

La consellera de Movem Ordino Sandra Tudó ha denunciat al consell de comú que hi ha projectes que, tot i seguir el pla d'urbanisme, "trenquen amb l'estètica del poble", en referència als edificis que s'estan construïnt a darrera la Clota Verda, a la zona de la Gonarda. La façana d'aquest immoble consta de moltes obertures de vidre, tot i que el 60% de la façana segons la normativa ha de ser de pedra. Tudó ha expressat que són imatges "a les quals no estem acostumats" i que "no és el tipus d'edifici que vull a la parròquia", tot i ser una "qüestió de gustos".

tracking