x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Un error judicial deixa lliure la llogatera del suposat narcopís

La batlle Estefania Garcia no va fer la segona pròrroga de presó provisional que s’havia de renovar
el 14 de setembre
L'operació al pis de Ciutat de Valls, el gener de l'any passat.

Un error judicial deixa lliure la llogatera del 'cas Narcopís'

L'operació al pis de Ciutat de Valls, el gener de l'any passat.

POLICIA
Actualitzada 23/09/2020 a les 07:08
Un error de la batlle Estefania Garcia ha permès la llibertat provisional d’una jove acusada de presumpta incitació a menors a abandonar el domicili familiar i de cessió de drogues a menors, actuacions que ahir la mateixa jove va negar a aquest diari tot argumentant que disposava de documentació per verificar que no se li pot imputar cap dels dos delictes.

La qüestió és que Sheila va ingressar al centre penitenciari el 17 de gener, després de ser declarada processada en la que es va anomenar una gran operació antidroga en un pis, tot i que els agents només van trobar poc més de 100 grams de marihuana en una actuació que precipitadament es va filtrar com una gran actuació policial.

El 14 de maig la batlle, en ple confinament, va notificar a la jove per videoconferència una primera pròrroga de quatre mesos de presó provisional. I a partir d’aquí és quan es produeix l’important oblit judicial, ja que el 14 de setembre no es va decretar una segona pròrroga i per tant, legalment, la Sheila havia de deixar la presó. El seu advocat, Alfons Clavera, es va adonar que havia passat el termini i dilluns passat a les 11.50 hores va reclamar la llibertat de la client, que a les dues de la tarda abandonava la presó.

La Sheila no està contenta del tot. En declaracions al Diari va explicar ahir que la batlle Garcia l’obliga a estar en arrest domiciliari sota vigilància monitorada: “Això és una enrabiada, entenc que em retirin el passaport i m’obliguin a presentar-me a la Batllia, però la polsera no és necessària perquè no se’m va prorrogar la presó preventiva.”

Per això hi ha previst un recurs al Tribunal de Corts. La jove es queixa que durant una setmana va estar tancada “il·legalment” a la presó fins que el seu lletrat es va adonar de la situació. Però hi ha una altra queixa cap a la batlle Estefania Garcia, ja que la jove critica que fes una notificació del seu aute sense fer cap esment a la petició de llibertat, “reconeixent que no s’ha prorrogat la presó preventiva i decretant la llibertat provisional condicionada a romandre al domicili amb control monitorat”.

Menors al mig
A la Sheila se li imputa dels presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga a aquests i cessió i consum d’estupefaents. Ella ho va negar ahir rotundament i va explicar que abans d’acollir els menors al seu pis, aquests ja portaven una vida poc ordenada i en alguns casos “fins i tot tinc l’autorització dels pares”, i en altres “hi ha denúncies a la policia en què els progenitors deixen clara la mala vida dels seus fills molt abans que estiguessin amb mi”.


Quant a la cessió de droga, apunta amb sorna “que no em sobren els diners per regalar res a ningú”. “Jo vaig conèixer aquests xavals el setembre de l’any passat i la seva vida ja era dolenta des de feia anys”. Està convençuda que en el judici podrà confirmar les seves paraules i recorda que a l’anomenat narcopís “la policia no hi va trobar res”.


Segons la versió policial del moment, els investigadors tenien sota sospita aquest pis per la inusual entrada i sortida de joves, molts dels quals menors. Un episodi per Nadal va acabar de confirmar les sospites, quan una menor va ruixar amb gas pebre la sala d’urgències de l’hospital, el 23 de desembre, el mateix dia que la jove va estar involucrada en una important baralla al narcopís desmantellat, on es trobava refugiada tot i estar sota la tutela de l’Estat. Al final la droga trobada a l’apartament de Ciutat de Valls va ser mínima.

 
PUNT DE TROBADA DE JOVES
La policia va assenyalar que l’apartament s’havia convertit en un punt de trobada de menors i joves per a consum i adquisició de productes estupefaents a canvi de productes presumptament robats. De fet, en l’operació també va participar personal del ministeri d’Afers Socials, per la menor d’edat tutelada que hi havia al pis. També es van efectuar diligències directes a menors, tots visitants habituals del pis. La investigació policial i posteriorment dirigida per l’autoritat judicial posava en relleu que l’apartament desmantellat podria constituir un punt de trobada de menors i joves.
Etiquetes
  • #77 Negligència
    (23/09/20 23:26)

    Això escuna negligència greu a la seva feina i que hauria de tenir conseqüències... Si per exemple un conductor d'autobús fa una negligència equivalent que passaria? Si ho fa un metge? Un constructor? Etc etc

    Respondre
  • #76 Quim
    (23/09/20 22:48)

    a la Batllia no coneixen ni la vergonya ni la paraula treballar

    Respondre
  • #75 Diana
    (23/09/20 22:34)

    l excusa dels pocs recursos no se la creu ningu. La propera diran el traslado al nou edifici

    Respondre
  • #74 Cristina
    (23/09/20 22:26)

    Per destruir families a la Batllia no els hi cal personal. Aquesta Batlle i altres ho saben fer soletes

    Respondre
  • #73 agent fora de servei
    (23/09/20 22:25)

    La Batllia porta anys destrossant families mentrestant anaven a ple rendiment. Exemples buits

    Respondre
  • #72 vergonya nacional
    (23/09/20 22:22)

    Batllia = Vergonya Nacional

    Respondre
  • #71 De pena
    (23/09/20 21:55)

    Si no recordo malament en els últims dos mesos han quedat en llibertat 2 persones per errors similars, dues persones que haurien de romandre tancades una temporada, lamentable, si n'és un altre pringa que no veas

    Respondre
  • #70 Marvel
    (23/09/20 21:38)

    Si a un cirurjà se li mor el pacient perque el metge no disposa de personal necessari, malgrat haver-lo demanat a l'organ competent de manera insistent, qui te la responsabilitat? Qui te la culpa?

    Respondre
  • #69 difícil difícil
    (23/09/20 20:48)

    Agustí va dir..
    Ho has posat molt complicat, superar a una fiscalia inoperant, només ataca tonteries i que els plats forts li van grans , és molt difícil de superar.

    Respondre
  • #68 Aina
    (23/09/20 18:40)

    Batllia incompetent

    Respondre
Veure’n més
77
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts