x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Assassinat a Encamp

“Estic tranquil”

Pels volts de les vuit del matí la policia rebia la trucada del presumpte assassí. La feia des del Tarter amb un telèfon mòbil prestat. Repetia: “Estic tranquil.”
El Tarter.

“Estic tranquil”

El detingut va arribar al Tarter amb el cotxe de la víctima

Fernando Galindo
El detingut va arribar al Tarter amb el cotxe de la víctima.

“Estic tranquil”

La policia va detenir el presumpte assassí en aquest pàrquing del Tarter

F. GALINDO
Actualitzada 22/09/2020 a les 11:11
A les deu del matí d’ahir al Tarter es respirava tranquil·litat i rutina. Com a indici del que havia ocorregut un parell d’hores abans, la detenció del presumpte homicida de Vila, quedava una patrulla de la policia que poc després escortava la grua que s’enduia el vehicle amb el qual l’home hauria arribat fins al poble i que era propietat de la víctima. Estava estacionat al solar que hi ha just al davant del que va ser l’Abarset. Un parell d’hores abans la presència de Waki Tcha-tokey, arrestat per haver matat qui va ser el seu cap, havia alterat l’inici de la jornada laboral d’uns pocs treballadors, molt especialment la d’una dona que acudia a la feina a un establiment hoteler. Caminava en direcció el lloc de treball quan un home la va aturar per demanar-li si li deixava el telèfon mòbil per fer una trucada a la policia. Ho va fer i es va apartar una mica. Tot i així, i segons relatava al migdia, va sentir alguna frase inconnexa. Especialment que repetia “estic tranquil” a qui estava a l’altra banda del telèfon. Van ser escassos minuts, uns “cinc” creia recordar, va recuperar el telèfon i va entrar a l’hotel un xic espantada per la situació i explicant el que havia passat als companys. Llavors encara no sabia res del que envoltava aquella trucada ni molt menys la gravetat dels fets, però de seguida la policia va prendre el lloc davant la mirada d’algun altre testimoni accidental, com els tres treballadors de la construcció que es disposaven a començar la feina en l’obra de millora del camí del pont del Tarter projectada pel comú de Canillo. Els homes van veure com el detingut rebia els agents amb els braços en alt, en senyal que s’entregava sense oposar resistència. Feia estona que la policia havia engegat l’operació Gàbia a les carreteres per localitzar l’agressor i, de fet, agents del cos ja havien acudit al domicili de Tcha-tokey a la carretera d’Engolasters buscant-lo, segons van relatar veïns de la zona. Eren pels volts de les sis del matí, dues hores i escaig després del crim i dues hores abans que el sospitós truqués a la policia per explicar-los on era, posant el punt final a la recerca.
 
ELS CONTROLS DE LA POLICIA PER TROBAR EL PRESUMPTE AGRESSOR DEL CRIM BLOQUEGEN EL PAÍS
La policia va activar ahir al matí l’operació Gàbia per tal de trobar el presumpte autor de l’assassinat d’Encamp. El dispositiu va provocar importants retencions a tot el país, especialment a les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i la Massana. En aquestes zones, a les cues produïdes pels controls policials s’hi van sumar les que hi ha cada dia a primera hora del matí. Així doncs, des de les 7.40 hores es van acumular vehicles a l’avinguda Salou, en ambdós sentits de la marxa. La filera de vehicles es va estendre fins a l’entrada de Sant Julià. A més, a la frontera del riu Runer, on hi havia instal·lats aparells per punxar les rodes per tal d’evitar una possible fugida, es van generar també moltes retencions que van arribar fins a la rotonda de la Margineda. Amb tot, cap a les 8.30 hores, després de detenir el sospitós, es van retirar els controls i una hora més tard es recuperava la normalitat a la xarxa viària.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts