x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Bars sense barres i dues persones per taula

L'executiu presenta noves mesures que tindran una vigència de quinze dies prorrogables i s'aplicaran a partir de demà
Familiars i amics s'han tornat a reunir a les terrasses dels bars

Terrasses de bar

Grups d'amics s'han tornat a reunir a les terrasses dels bars

Fernando Galindo
Actualitzada 21/09/2020 a les 20:57
Els bars no podran tenir més de dues persones per taula tant a l'interior del local com a les terrasses i hauran de tancar el servei de barra almenys durant quinze dies, segons han fet saber el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquesta tarda. Aquestes són algunes de les noves mesures que l'executiu posarà en marxa a partir de demà i que podran ser prorrogables en funció de l'evolució de la pandèmia. Els bars hauran de seguir respectant la distància de seguretat que ja s'establia per als locals de restauració mentre que els restaurants no podran tenir més de cinc persones per taula. La diferència de capacitat màxima entre ambdós, segons ha explicat el ministre, és perquè als bars les agrupacions de gent són més freqüents i puntuals, fet pel qual es compleixen menys les mesures de seguretat i es detecten més contagis. Els restaurants que també ofereixen el servei de bar hauran d'aplicar les mesures pertinents en funció de la demanda que tinguin per part dels clients. Així doncs, si un grup de persones demana una consumició, com per exemple una cervesa, s'hauran de separar en taules on només podran estar dues persones mentre que si fan àpats es podrà ampliar la capacitat fins a cinc. Si són del mateix nucli de convivència i superen la xifra màxima permesa en els restaurants podran reunir-se en una taula, però no si ho fan en un bar. En aquest sentit, el cap de Govern ha apel·lat a la responsabilitat a tots els propietaris d'aquests establiments per tal que vetllin pel compliment de la normativa.

Les reunions de familiars o amics també s'hauran de reduir a un màxim de cinc persones, a excepció dels nuclis convivents que siguin superiors a aquesta xifra, mentre que actes com casaments, batejos, comunions i enterraments no podran ser de més de deu persones. A l'hospital es limitaran les visites als pacients que estiguin ingressats mentre que als centres sociosanitaris queden anul·lades les sortides amb pernoctació.

Les noves mesures afecten també a les activitats, sobretot als infants, que tornaran a tenir tots els parcs infantils interiors i exteriors tancats, ja que segons el Govern són un punt on es detecten molts contagis. El comú d'Encamp ha anunciat a través de les xarxes socials que totes les pistes d''skate', els camps de futbol de 'minipitch' i les zones d'exercici físic per a la gent gran a l'aire lliure quedaran tancades a partir de demà, seguint les mesures del Govern. Així mateix, totes les extraescolars s'han de desenvolupar amb l'ús de la mascareta i els protocols específics i els centres esportius i gimnasos hauran d'anul·lar totes les activitats dirigides en grup i aquelles que es facin de manera individual s'hauran de realitzar obligatòriament amb mascareta.

Els llocs de treball també hauran de vetllar per la limitació d'interacció social entre els treballadors, extremar les mesures preventives, i fomentar el teletreball. Tampoc es podrà fumar en grup a exteriors d'edificis com oficines, bars o caminant pel carrer, entre d'altres, i sempre s'haurà de fer de manera individual, aïllada i sense moure's del lloc. Les persones que no respectin aquesta mesura seran multades.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que les mesures estan "ponderades, reflexionades i basades en criteris sanitaris" i que els protocols que hi ha actualment com a prevenció també s'hauran de reforçar. Així mateix, ha afirmat que els controls són per detectar aquelles persones que no fan cas de les restriccions i que poden contribuir a l'expansió del virus i que, per aquest motiu, també es reforçaran les inspeccions del ministeri de Salut, Comerç i de la policia. L'objectiu del Govern, segons ha declarat Xavier Espot, és treure-les al més aviat possible i controlar el nombre de contagis.
Veure’n més
27
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts