Cultura

Rosa Gili no entén la polèmica amb Artalroc

La cònsol major escaldenca reitera que l’espai és comunal i que no li consta que Riva hagi demanat mai cap reunió

Rosa Gili no entén la polèmica amb ArtalrocAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, no entén la polèmica que s’ha creat al voltant de l’espai on hi havia la sala d’exposicions Artalroc. “La parròquia havia ofert gratuïtament aquest espai al Govern que anava condicionat a un edifici que no han sabut o no han volgut posar en marxa”, explicava la cònsol al Diari. Així mateix, afegia que “vam signar uns terminis habituals en els quals es rescindeix un contracte i no entenc gaire quin és el problema. A més a més, ara Cultura posseeix un espai molt gran al Rosaleda i, per tant, entenem que és una falsa polèmica”.

D’altra banda, Gili destacava que “penso que després de cinc anys Escaldes-Engordany ha honorat el que havia ofert en aquell moment i ara em sembla lògic que el vulguem recuperar”. “En aquell espai li donàrem vida molt ràpidament i poden fer les consideracions que vulguin però és un espai de propietat comunal, el comú ja està pagant molts lloguers i em sembla normal que un espai que s’ha pagat amb diners comunals el vulguem recuperar per als projectes comunals”, subratllava.

En ser preguntada sobre si hi havia algun tipus de distanciament entre el comú i el Govern, la cònsol major va indicar que “la senyora ministra és benvinguda al comú d’Escaldes sempre que vulgui i podem parlar personalment, no em consta que m’hagi demanat cap reunió com perquè es pugui interpretar que hi ha mala relació”. Durant la clausura de l’exposició Joan Monegal, el simbolisme estètic, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va denunciar que el comú havia decidit tancar la sala d’exposicions sense tenir una proposta clara per a l’espai i indicava que “hem intentat que hi hagués un diàleg abans de donar per finalitzada la col·laboració”.

Altrament, la cònsol va explicar a aquest rotatiu que els qui presentin projectes per al concurs del projecte Caldes, que pretén dinamitzar la part alta de la parròquia escaldenca, poden presentar propostes per a la sala que fins ara estava ocupada per Artalroc: “Aquell espai està en la zona que volem dinamitzar i, evidentment hi comptem. Som molt ambiciosos per aquella zona i també per aquell espai que pensem que podem potenciar molt més.”

“Per a nosaltres, Caldes és un projecte molt important perquè és molt transversal”, exposava la cònsol, que afegia que els permetria posar en relleu l’aigua termal que hi ha a la parròquia, “que és un bé que no estem potenciant prou i que no està a cap altra parròquia”. A més, indicava que el projecte també pretén “posar en valor el patrimoni i la història d’aquella zona, perquè és la part antiga de la ciutat i on tenim el pont d’Engordany i de la Tosca”. La tercera pota en què se sustenta Caldes és la part comercial: “La zona d’Engordany té una sèrie de botiguetes que estan tancades i volem que aquella zona pugui oferir un comerç diferent del que ofereix l’avinguda Carlemany, més d’aquí o cultural”. En definitiva, la idea és dinamitzar una part de la parròquia que “sembla que està morint una mica perquè no té vida comercial”.

tracking