Afers socials

La Federació de la Gent Gran vol tornar a obrir els casals per a persones jubilades

Zapatero afirma que el col·lectiu necessita un espai de lleure, tot i que la prioritat és la salut

La Federació de la Gent Gran vol tornar a obrir els casals per a persones jubilades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de la Gent Gran aposta perquè a partir del novembre es tornin a habilitar els casals de jubilats. Així ho va indicar el president de l’entitat, Fèlix Zapatero, qui va matisar que “tot i que som conscients que ara mateix la prioritat pel Govern és la gestió de la pandèmia als centres escolars, creiem que la gent gran també necessita tenir un espai de lleure on passar la tarda i realitzar activitats”. En aquest sentit, el màxim representant de la federació va exposar que s’haurien de buscar les eines i les mesures per garantir una obertura segura d’aquests espais d’esbarjo per evitar la propagació del virus entre la gent gran.

Zapatero va indicar que en la pròxima reunió amb l’executiu, que tindrà lloc el mes de novembre, “també volem insistir en aquells punts que nosaltres tenim al programa, com ara la generalització del tercer pagador, que s’ampliï als metges especialistes i a la radiologia de cara a finals d’any”. I també va assenyalar que un altre dels eixos “més importants són les campanyes de prevenció del càncer com el de còlon i els problemes de pròstata”.

Quant a les dades extretes de l’enquesta que va realitzar Afers Socials, Zapatero va considerar que “és molt bo que hi hagi un alt percentatge de persones majors de 80 anys que tinguin una xarxa familiar al país que els cuida i els visita sovint”. Així, va manifestar que el Govern, el SAAS i els comuns “destinen recursos molt importants que els ajuden a poder viure de forma autònoma”.

Tanmateix, el president va afirmar que el Govern “sempre compta amb nosaltres per valorar i engegar nous projectes que estiguin encarats a la gent gran. Nosaltres presentem iniciatives, les valorem, les negociem i si hi ha alguna dificultat intentem trobar una alternativa perquè acabi sent una realitat”. I va remarcar que “moltes de les nostres propostes també són ampliables a la resta de la població”.

tracking