Mobilitat

Barcelona ja multa els vehicles més contaminants

Més de 5.600 andorrans s’han inscrit per circular per la zona de baixes emissions de la ciutat

Barcelona ja multa els vehicles més contaminantsAJUNTAMENT DE BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va començar a multar ahir els cotxes i motos més contaminants que circulin per la zona de baixes emissions (ZBE), que comprèn l’Hospitalet, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat i part d’Esplugues de Llobregat, així com la Ciutat Comtal. La mesura s’havia de començar a aplicar a l’abril però es va ajornar per la Covid-19, i les sancions van des dels 100 fins als 500 euros, però poden ser un 30% superiors en cas de reincidència. I s’impedeix l’entrada de vehicles contaminants de dilluns a divendres de 7.00 a 20.00 hores.

A principi de mes ja hi havia 5.665 vehicles andorrans que s’havien inscrit a la ZBE a través del servei de Tràmits de Govern per tal de poder circular per aquesta àrea. D’aquests, 4.269 corresponen a sol·licituds autoritzades de vehicles que compleixen els requisits ambientals i 380 són de vehicles que no acompleixen els requisits i només poden sol·licitar 10 dies d’accés a la ZBE. D’entre les 380 persones que no compleixen els requisits, només han estat dues les que han presentat sol·licitud per gastar un dels dies d’accés per a final de setembre. Per altra banda, hi ha 16 moratòries, és a dir, de vehicles que no els afecta la normativa, però en ser estrangers han d’estar inscrits.

Cal recordar que hi ha una sèrie de vehicles que queden exempts de la multa, com aquells que són de persones amb mobilitat reduïda, els de serveis d’emergències o essencials, i els singulars. D’altra banda, les moratòries per a les furgonetes es van ajornar fins a l’1 d’abril del 2021, per als camions fins a l’1 de juliol del 2021, i per als autobusos fins a l’1 de gener del 2022.

tracking