Govern licita els treballs per al campanar de Sant Vicenç d'Enclar

L'executiu ha aprovat concursos per a l'inventari de Casa Rossell, l'adquisició de llicències sobre certificats electrònics i per a la reforma de l'escorxador nacional

Cultura vol tenir reconstruït el campanar de Sant Vicenç l'any que veFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat avui durant el consell de ministres aprovar la licitació per al projecte de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar, que el passat desembre es va esfondrar a causa del mal estat de conservació i de l'impacte de fortes pluges. L'executiu, a petició del ministeri de Cultura i Esports, ha convocat un concurs internacional de caràcter ordinari per a totes aquelles empreses que vulguin presentar les seves ofertes fins al 21 d'octubre al servei de Tràmits de Govern. Per a l'elaboració del projecte de reconstrucció s'hauran d'incloure treballs com estudis preliminars per a un diagnòstic precís sobre l'estat de conservació de les ruïnes on es determinin els objectius i criteris de reconstrucció. Les tasques a realitzar estaran relacionades, a banda de la reconstrucció, amb el condicionament dels paviments, revestiments i del sistema d'il·luminació, així coml'elaboraciód'un pla de protecció i conservació preventiva, que haurà de definir els mètodesde seguiment i control i la planificació i priorització de les mesures a adoptar per controlar factors de risc.

El consell de ministres també ha aprovat la licitació dels treballs d'inventari de les fases IV, V i VI dels béns mobles de Casa Rossell. La primera fase licitada preveu registrar i documentar entre 500 i 600 peces tèxtils mentre que la següent serà per als objectes agrícoles i la darrera, prevista per al 2022, es destinarà a altres peces pendents i al mobiliari de la casa. Les empresesinteressadespoden presentar les ofertes fins al 7 d'octubre.La primera fase de l’inventari es va fer fa catorze anys i es van inventariar uns 7.000 objectes mentre que segona es va realitzar el 2018 amb un miler d’objectes i a la tercera, al 2019, se’n van identificar 1.386.

L'executiu també ha aprovat la licitació d'un concurs internacional per a l'adquisició de llicències de programari de generació de certificats electrònics amb un preu de 140.000 euros. La convocatòria es fa amb caràcter urgent, ja que l'adjudicació actual venç a finals d'any, i amb l'objectiu de seguir amb els protocols i programaris que s'ha fet servir fins ara. Així mateix, l'executiu ha aprovat la licitació d'un concurs de selecció d'un arquitecte per a la redacció del projecte i direcció de les obres de la fase 2 de reforma imillorade l'escorxador nacional. En aquest sentit, Jove ha destacat que s'hauran de fer modificacions com la nova instal·lació de cambres frigorífiques i canviar el paviment de la planta baixa, entre d'altres. Les ofertes es poden presentar fins al 7 d'octubre i l'objectiu és anticipar-se al deteriorament de la infraestructura pel pas del temps, ja que les instal·lacions compleixen tots els paràmetres de salut, seguretat, higiene i benestar animal.

Canvis en els actes per Meritxell

ElministrePortaveu, Eric Jover, també ha recordat que aquest any els actes pel Dia de Meritxell es veuran afectats per la Covid. Com ja va apuntar el Diari, la missa de les 11 hores a la Basílica comptarà un nombre reduït d'autoritats i l'aforament estarà limitat a 90 persones, que només podran accedir per invitació de les rectories de les diferents parròquies. Jover ha assenyalat queenguanyqueden suspeses les tradicionals misses de les7.30h, les9hi les 19 hores i que l'Eucaristia solemne estarà presidida pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, acompanyat pel nunci apostòlic de la Santa Seu,BernarditoCelopasAuzai els sacerdots de les Valls.

Donació de 7.500 euros per a Beirut

El ministeri d'Afers Exteriors ha fet una nova contribució de 7.500 euros en concepte d'ajuda humanitària d'emergència per l'explosió que el 4 d'agost es va produir a Beirut, al Líban. El ministre Portaveu ha destacat que la plataforma d'ONGs d'Andorra ha rebut aquesta retribució amb caràcter d'emergència per tal que arribi a les persones afectades i es pugui ajudar en la seva recuperació.Aquest ajut s’afegeix al qual es va aprovar el 26 d’agost destinat al Comitè internacional de la Creu Roja amb un valor de 7.500 euros.

tracking