ensenyament

La universitat eUniv i el fundador de Moodle impulsen un nou bàtxelor

Els estudis formaran professionals especialitzats en informàtica i educació

La universitat eUniv i el fundador de Moodle impulsen un nou bàtxelorEUNIV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Europea, eUniv.eu, impulsarà un nou bàtxelor en informàtica centrat en la tecnologia per a l’educació, un camp en expansió després que la Covid hagi fet palesa la necessitat de les eines digitals en l’ensenyament. El centre, aprovat pel Govern l’any passat, s’ha aliat amb el CEO i creador de la plataforma de formació en línia Moodle, Martin Dougiamas, per impulsar la nova titulació, que ja compta amb l’aval de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra i està pendent de la publicació al BOPA. Tal com va indicar el canceller promotor de la Universitat Europea i director del bàtxelor, Lluís Vicent, la Covid ha evidenciat la necessitat d’usar la tecnologia en l’educació però, alhora, s’ha constatat que falta un perfil de professional que estigui especialitzat en els dos àmbits, l’informàtic i l’educatiu. El nou bàtxelor vol omplir aquest buit perquè, va afegir Vicent, no es té constància que hi hagi uns estudis equivalents i Andorra ofereix l’oportunitat de la durada de tres anys dels bàtxelors, la pertinença a l’Espai Europeu d’Educació Superior i els lligams amb la xarxa iberoamericana. La voluntat és atreure grups d’estudiants internacionals i s’ha activat el web informaticaparalaeducacion.com per facilitar tota la informació sobre la proposta educativa.

Un cop el pla d’estudis s’oficialitzi amb la publicació al BOPA podrà arrencar formalment la nova titulació i tot i que Vicent va assenyalar que no es poden concretar dates, sí que va indicar que podria ser aquesta mateixa tardor, al novembre, o bé a principi d’any. La formació està dissenyada a través d’aprenentatges intensius, amb només una assignatura a la vegada, “de les tecnologies més necessàries actualment, com sis mesos en data science, i dos en ciberseguretat i en intel·ligència artificial”. Dougiamas en serà coordinador i supervisarà el bàtxelor. Des de l’eUniv van destacar el potencial del soci: el lideratge de la plataforma Moodle (amb més de 200 milions de persones registrades en 195 països) i que també sigui l’eina que usen les escoles d’Andorra a través d’educand, la Universitat d’Andorra i la Universitat Oberta La Salle. Tanmateix, i malgrat que la pandèmia ha evidenciat la necessitat d’avançar en aquest àmbit, des del centre d’ensenyament es va destacar que ja és un sector amb un potencial econòmic destacat, que va facturar 107 bilions de dòlars el 2015, xifra que es preveu que es dispararà arran de la Covid i que deixarà petites les previsions.

L’eUniv ja té una titulació publicada al BOPA, la d’administració d’empreses, i té en projecte d’altres com dret, humanitats o català. Per complementar el bàtxelor en informàtica per a l’educació s’encetarà també una línia de recerca sobre l’impacte de la tecnologia en l’educació.

ELS ESTUDIS

Volen omplir un buit, el de la manca d’una formació que combini la informàtica i l’educació en un moment en què la tecnologia esdevé cada cop més cabdal en l’àmbit formatiu.

El fundador de la plataforma Moodle, Martin Dougiamas, en serà supervisor i codirector. Moodle té implantació en 195 països, entre els quals Andorra.

tracking