Pandèmia mundial

Salut inicia el cribratge als docents abans del retorn a les aules

Uns 2.000 professors s'han inscrit per fer-se les proves a l'stop lab de Prat de la Creu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha iniciat avui el cribratge als docents dels sistemeseducatius andorrà, espanyol, i de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, abans de retornar a les aules el pròxim 9 de setembre. L'operatiu, que s'està duent a terme entre avui i demà a l'StopLabque s'ha habilitat a la quarta planta de l'aparcament de Prat de la Creu,ha rebut aquesta tardala visita de la ministra d'Educació, EsterVilarrubla, i del titular de Salut, Joan MartínezBenazet.

Uns 2.000 professors dels 2.500 que hi ha en total al país ja s'han inscrit i més de 400 ja s'hansotmès´s a la prova aquest matí. El ministre ha recordat que "la millor estratègia és cribrar irastrejara tothom" i que Andorra és el primer país del món en fer tants cribratges per habitant. Així mateix,VilarublaiBenazethan explicat que amb la tornada a l'escola es pot produir algun rebrot, però han assegurat que el retorn a les aules és segur. Els ministres també han afirmat que els docents han rebut protocolssanitarisamb bona acceptació.

El torn del cribratge dels alumnes començarà el dijous 3, quan els estudiants d'entre 6 i 12 anys es podran fer el test. Pel que fa als estudiants del sistema francès, està previst que les provesesfacinals stoplabssituats a la quarta planta de l'aparcament Centre Ciutat d'Andorra la Vella el 7 de setembre. Els docents i estudiants universitaris estan convocats la tarda del 12.

Cribratge als docents

tracking