internacional

El mercat setmanal torna a la Seu després de millorar la situació

El mercat setmanal torna a la Seu després de millorar la situacióC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat setmanal de la Seu d’Urgell es tornarà a celebrar avui, després del tancament decretat la setmana passada a causa dels rebrots que hi va haver a la capital de l’Alt Urgell. Així ho va confirmar l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, que va dir que “aquesta tendència ens permet reobrir el mercat: amb l’alimentació al passeig i el tèxtil a la plaça dels Oms, i amb distàncies i totes les mesures per minimitzar el risc de contagi. És important que tots, marxants i clients, ho fem com toca”. Fàbrega va utilitzar la xarxa social Twitter per tal de comunicar-ho.

Pel que fa a la situació epidemiològica en la qual es troba la Seu d’Urgell, Fàbrega va explicar que ahir es va donar una nova alta hospitalària, així que a la Fundació Sant Hospital només resten dues persones ingressades per la Covid-19. Pel que fa al total de persones que es troben en aïllament domiciliari a causa d’haver contret el virus, la xifra és de 66, mentre que el nombre de contactes directes que tenien aquestes persones, i que també es troben confinats als seus domicilis, és de 380. Així mateix, i amb aquestes dades lleugerament millors que les que s’havien obtingut les darreres setmanes, Fàbrega va dir que “malgrat que encara és alt, l’índex de contagi continua baixant” i ahir es va situar en 827, mentre que el RhO es va quedar en 1,45. Pel que fa als cribratges massius a què es van sotmetre els habitants de la capital de l’Alt Urgell, Fàbrega va indicar que encara no s’havien obtingut tots els resultats.

No obstant això, l’alcalde va comentar que “pels inicials sembla que es detecta un baix percentatge de positius. I també els casos positius detectats des de final de la setmana passada són menors que els dies previs. Ja ho veurem”. Finalment, l’alcalde de la Seu va instar els seus conciutadans a mantenir les mesures que els han portat a la millora dels darrers dies i va recordar els casos de contacte directe.

tracking