Pandèmia mundial

Salut no ha facilitat cap protocol a les pistes d'esquí per la temporada d'hivern

De moment, preparen la campanya amb les mateixes mesures que han aplicat durant l’estiu

Salut no ha facilitat cap protocol a les pistes d'esquí per la temporada d'hivernARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut encara no ha facilitat cap protocol a les pistes d’esquí per tal de poder abordar amb seguretat la temporada d’hivern, que comença en poc més de dos mesos. Així ho van explicar al Diari fonts properes a les estacions d’esquí.

En aquest sentit, les mateixes fonts van explicar que, a dia d’avui, les estacions estan preparant la temporada d’hivern partint de la base dels protocols que conjuntament amb el ministeri es van fixar per afrontar la campanya d’estiu pel que fa a distanciament, higiene i neteja i manteniment de les instal·lacions. No obstant això, a ningú se li pot escapar les importants diferències que existeixen entre les activitats que els diferents dominis esquiables poden realitzar durant els mesos d’estiu amb el que és el seu buc ensenya, la neu. A més a més, cal tenir en compte que el fet d’establir uns protocols és determinant per a les empreses gestores de les pistes d’esquí.

Cal tenir en compte que, d’una banda, el volum de persones que han passat a l’estiu per les zones és molt més baix del que hi ha de passar al llarg de la temporada d’hivern, i de l’altra, que aquest fet implica intrínsecament la contractació de personal. Doncs en funció del que s’estableixi com a marc base del protocol sanitari per a la temporada d’hivern, caldrà un determinat nombre de persones per a realitzar les tasques o en caldrà un altre. I per tant, la incertesa de no tenir un protocol sanitari clar de com actuar durant els mesos de la temporada alta pot retardar les contractacions de personal per tal de desenvolupar les tasques. L’únic protocol extrapolable seria el de la restauració i les cafeteries, que seguirà el que ja s’aplica a la resta de bars i restaurants del Principat. Però, amb aquest, els Après Ski, un dels principals emblemes de les temporades de neu els últims anys, caldria veure com s’encaixen. Perquè són festes on s’aglutina molta gent, i en què és complicat guardar les distàncies de seguretat.

Cal recordar que una de les inversions que va recuperar Ensisa per a aquesta temporada, tal com va explicar el cònsol major de Canillo Francesc Camp, era la primera fase del nou Après Ski de l’Abarset, que havia de servir per oferir el servei aquest curs.

tracking