Estadística

Les grans superfícies van vendre un 1,8% menys al juny

L'impacte de la Covid-19 es va reduir en el mes de desconfinament, tot i que es van mantenir les xifres en negatiu

El 60% dels ERTO són a l'hoteleria i el comerçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vendes de les grans superfícies del comerç al detall van registrar unes vendes significativament més positives que el maig, en què van caure un 33% en comparació al mateix mes del 2019. Amb tot, en el balanç general, el juny també va registrar xifres negatives, amb una disminució de les vendes de l'1,8% en relació al mateix mes de l'any passat, segons indica el darrer informe del Departament d'Estadística de Govern. Mirant el desgloç pel tipus de producte, els alimentaris van augmentar un 1,8%, mentre que la resta de prodcutes van caure un 4,7%. Aquesta variació general anual se situa per sota de les xifres d'Espanya (+2,7%) i França (-1,0%).

Pel que fa a l'índex de vendes a preus contants, és a dir descomptant l'efecte dels preus, les grans superifícies van vendre un 2,1% menys el juny d'enguany en relació al del 2019, amb una disminució de l'1,3% dels productes alimentaris i del 3,4% de la resta de productes.

El juny del 2019 també va registrar una dada negativa en l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials amb una disminució del 3,1% respecte el juny del 2019. Destaca que el 65% són dones i més del 82% disposa de contractes de jornada completa.

tracking