Pandèmia mundial

350 proves en un dia

L’Stop Lab ubicat al parc de bombers de Santa Coloma va realitzar en un dia les proves que tenia previst fer durant tot el cap de setmana. Tant els més joves com els integrants dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany ja van ser sotmesos a les proves TMA.

450 proves en un diaE. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens i nenes i els monitors que participen en els esports d’estiu d’Escaldes-Engordany es van sotmetre ahir a les proves TMA per tal de descartar qualsevol altre positiu. En aquest sentit, cal recordar que s’estimava que les proves s’allargarien durant tot el cap de setmana, però la bona tasca tant del servei de bombers com dels voluntaris va permetre que es realitzessin totes en una tarda. Així ho va confirmar personal proper a l’Stop Lab situat a la caserna de bombers de Santa Coloma, que després d’una intensa matinal de feina van aconseguir retallar un dia les previsions de proves que tenien.

El contingent, que es va encarregar de fer les 325 proves en només un dia, estava integrat per un total de 10 voluntaris i 2 membres del cos de bombers integrants de la secció sanitària. Precisament des dels bombers van destacar que “els voluntaris van aprendre el funcionament de les proves TMA molt de pressa. Això ha permès que es poguessin fer totes les proves que hi havia previstes durant el cap de setmana en un matí”. Durant el matí, tots els infants que integraven els esports d’estiu van passar per les instal·lacions per tal de sotmetre’s a la prova, amb cues de vehicles que sortien de la caserna de bombers i arribaven pràcticament fins al desviament de la carretera. Mentre que a la tarda va ser el torn de tots els monitors, que sense les acumulacions que s’havien format al matí van anar passant per les dues taules en les quals es treballava per tal de realitzar les TMA. Les cues aproximadament eren de dos a quatre vehicles en funció de l’hora. En aquest sentit, els bombers que integraven l’Stop Lab van voler destacar “la bona feina feta per part dels voluntaris”.

Però no només van ser els integrants dels esports d’estiu de la parròquia escaldenca els que van passar a fer-se les proves TMA ahir, sinó que a més a més, 25 persones fora d’aquest col·lectiu també es van personar a l’Stop Lab de la caserna de bombers de Santa Coloma, amb la qual cosa es va arribar a la gens menyspreable xifra de 325 TMA només en aquest Stop Lab. D’aquesta manera, es va donar el tret de sortida a 14 dies que seran molt intensos en els diferents Stop Labs, que durant les properes dues setmanes faran un cribratge a totes les persones integrants dels cossos d’educació, des del professorat fins al personal d’administració i serveis passant pel monitoratge dels menjadors escolars, així com a tot l’alumnat dels 3 sistemes educatius. Un total de 12.000 persones seran sotmeses a les proves TMA i al test serològic, i tal com va dir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “seran una foto de com estem”.

A partir d’aquí, segons fonts properes a l’Stop Lab de Santa Coloma, aquest quedaria en stand by i les proves TMA es realitzarien a les instal·lacions que s’habilitaran a Escaldes-Engordany. No obstant això, les mateixes fonts van indicar que “aquesta situació pot canviar. Hem de tenir en compte que tot el que estem vivint és molt canviant, i el que avui es pot donar per fet, la setmana vinent pot agafar un altre rumb”.

tracking