Proves

Més temps per donar resposta al recurs per la tria dels oficials

El Govern està lliurant la informació als comandaments implicats indirectament

Més temps per donar resposta al recurs per la tria dels oficialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La resposta a dos agents de la policia disconformes amb els resultats per accedir a la categoria d’oficial trigarà una mica més. El Govern va informar ahir que dona trasllat als oficials perquè puguin fer al·legacions en 13 dies i alhora anuncia que demana un mes de pròrroga per contestar.

Aquestes han estat unes proves molt polèmiques pels resultats ja que dos agents consideren que les avaluacions no han estat imparcials i alhora plana entre els membres del cos el convenciment mai confirmat que hi va haver una filtració de les preguntes, fet que fins i tot va provocar que el director del cos ordenés una investigació que no va donar fruits.

L’executiu està lliurant als comandaments que van ser triats els expedients perquè estiguin informats, i alguns d’ells ja van passar ahir per l’edifici administratiu per recollir tota la documentació com a afectats indirectament.

El concurs de promoció interna per cobrir set places d’oficial l’any 2015 ja va ser examinat pels tribunals i pot retornar a la via judicial si els dos recursos al Govern interposats per sots­oficials que es van quedar a les portes de l’ascens no obtenen el resultat que es demana, que és en essència que s’invalidi l’edicte. El Tribunal Superior va estimar parcialment, en una sentència del febrer, els recursos obligant a una nova valoració dels candidats a l’oposició.

AFINS?

La qüestió polèmica era la puntuació atorgada per les formacions acreditades: la sentència entenia que aquesta no havia estat fidel al que dictava el reglament de promoció interna del cos. Reavaluat el resultat per part del comitè tècnic de selecció encarregat pel concurs (i presidit pel director, Jordi Moreno), la situació dels dos recurrents no ha variat. Les notes tornen a ser objecte de polèmica i per a un dels demandants (els dos han presentat recursos individuals al Govern) una prova fefaent que se’l vol perjudicar i de les greus irregularitats que s’haurien comès per evitar el seu ascens i promocionar d’altres agents més afins a la direcció.

tracking