Reportatge

Parquímetres intel·ligents

Majoral anuncia que Sant Julià de Lòria disposarà d’una aplicació que permetrà facilitar els estacionaments a la zona blava de la parròquia.

Parquímetres intel·ligentsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià es modernitza. Hem arribat a la conclusió que el que teníem fins ara està obsolet”, va afirmar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, amb referència al concurs nacional per a la instal·lació de nous parquímetres. En aquest sentit, el dirigent lauredià, emmirallant-se en el model ja existent a la Massana, va advocar per “parquímetres intel·ligents” que permetin dotar de més comoditat a l’usuari amb una clara aposta per la informàtica. A més, el cònsol va assegurar que els nous parquímetres s’alimentaran a partir d’energies renovables, ja que constaran de panells fotovoltaics.

“El que busquem és una aplicació que permeti a tots els usuaris estar al seu lloc de treball i fer els pagaments sense haver de desplaçar-se mentre el vehicle està aparcat a una zona blava”, va exemplificar Majoral. Sobre aquesta qüestió, va incidir que, des de la distància, es podran fer pagaments per avançat que facilitaran “la compra d’entrades per al teatre o per a Naturlàndia”, entre d’altres.

D’altra banda, Majoral va recalcar que, tenint en compte la delicada situació financera que travessen les arques del comú, la voluntat és que aquesta substitució de parquímetres no suposi cap cost per a la corporació. “Volem que una empresa privada, amb el llarg del temps, vagi recuperant la inversió realitzada d’acord amb un percentatge del que va recaptant per cada parquímetre”, va sostenir. A més, Majoral va avançar que aquests canvis comportaran modificacions de la zona blava, com és el cas de la urbanització privada de la Borda del Jaile, que passarà a ser de pagament al tenir una naturalesa de titularitat comunal. Per tot plegat, Majoral va augurar que abans d’acabar l’any es procedirà a substituir els parquímetres.

tracking