x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Investigació

Primer cas documentat de reinfecció per Covid-19 al món

Un investigador analitza mostres de la Covid-19.

Primer cas documentat de reinfecció per Covid-19 al món

Un investigador analitza mostres de la Covid-19.

Actualitzada 26/08/2020 a les 06:28
Un home de Hong Kong de 33 anys és el primer cas documentat de reinfecció per Covid-19 al món, segons investigadors del departament de Microbiologia de la Universitat de Hong Kong. El pacient va ser donat d’alta després de curar-se del virus a l’abril, però quatre mesos i mig després, a l’agost, va tornar a donar positiu en les proves realitzades a l’aeroport de Hong Kong després de tornar des d’Espanya. Un fet rellevant és que només va tenir símptomes lleus el primer cop i cap símptoma el segon. Ivan Fan-Ngai Hung, un dels autors, va explicar ahir que encara que fos asimptomàtic, el pacient era contagiós “ja que la càrrega viral inicial al seu retorn d’Espanya era força elevada”.

L’anàlisi de les seqüències genètiques dels virus que van infectar el pacient a l’abril i a l’agost va revelar diferències entre ells, expliquen. El coronavirus que van seqüenciar en la segona ocasió coincidia amb la soca circulant a Europa durant juliol i agost, per la qual cosa es tractaria d’una nova infecció i no de restes de la primera, segons els investigadors.

El cultiu de virus “està en marxa”, va afirmar Fan-Ngai Hung. De confirmar-se, el cas d’aquest home implicaria que “la immunitat pot ser de curta durada després d’una infecció natural” i que “el SARS-CoV-2 pot persistir en la població humana” com els coronavirus relacionats amb el refredat comú, van afirmar els investigadors.

Pel que fa a les implicacions que tindria la reinfecció si aquest fos un comportament global, Fan-Ngai Hung va advertir que “els anticossos començaran a disminuir després d’un cert període i tots els pacients recuperats estaran en risc de reinfecció”. Per tant, “la vacunació, l’ús de les màscares i el distanciament seran necessaris per a tots, inclosos els que s’han recuperat”, va afegir.
L’Organització Mundial de la Salut va advertir que és important no treure conclusions precipitades basades en un sol cas.
Etiquetes
  • #1 pepe
    (26/08/20 11:09)

    y yo voy...y me lo creo....pues no, no puede ser y ademas es imposible, como la bola de los médicos chinos q se les transformo la piel en negra....Se habran infectado con otro virus, teniendo en cuenta q los coronavirus y los rinovirus son los causantes del resfriado comun, lo mas problable es q el virus con el q se ha infectado sea uno diferente, pero claro, hay q avivar las llamas del incendio del reichstag, q hay q destruir la economica de Europa para q algunos yankis nos compren a precio de saldo y asi repartirse el mercado con sus aliados de los cinco ojos y sus nuevos amigos alemanes. Al final, el zurdo de manu chao, llevaba toda la razon, todo es mentira en este mundo, todo es mentira de verdad.....

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts