Turisme

La UHA creu que hi poden haver nous ERTO al setembre

L’ocupació de la darrera setmana ha fregat el 88% de mitjana a tot el país

La UHA creu que hi poden haver nous ERTO al setembreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la UHA, Jordi Pujol, es va mostrar preocupat per com pot ser la situació dels establiments entre setembre i novembre i va comentar que “hem de veure com quedarà la situació durant els mesos de setembre, octubre i novembre, que tradicionalment són complicats. Caldrà veure si es torna a fer alguna suspensió de contracte”.

No obstant això, les dades d’ocupació de la darrera setmana, es van situar en el 87,9%. Sobre aquesta xifra, Pujol, va manifestar que “es preveia que podríem estar lleugerament millor que la setmana passada, i hem assolit les xifres fins i tot lleugerament millors de les que esperàvem”. Pel que fa a les parròquies, tant Andorra la Vella (92,54%), Ordino (92,08) i Encamp (91,74%) van registrar les millors ocupacions, mentre que les més baixes van ser les de Sant Julià de Lòria amb un 56,19%. La resta de parròquies es van situar entre el 80 i el 90.

Sobre la procedència dels turistes, la Unió Hotelera van indicar que dos terços dels que van arribar al país eren de nacionalitat espanyola, mentre que els francesos van suposar una quarta part del total, i els restants van ser provinents de diverses nacionalitats. Amb aquestes dades, Pujol va afirmar que “alguna cosa haurem fet bé com a país, i com a sector de l’hoteleria per tenir aquestes bones xifres”. A més a més, va afegir que “el juliol, va ser fluixet, però millor del que esperàvem tenint en compte des d’on veníem”. Amb relació al tipus d’estades, el director de l’UHA va indicar que “el mes passat sí que és cert que teníem més estades de cap de setmana, però a l’agost han vingut a fer setmana sencera”.

tracking