Gravació determinant de l'atropellament intencionat

Una càmera de mobilitat va captar amb total nitidesa què va passar en la discussió de trànsit que va acabar amb un mort

Gravació determinant de l'atropellament intencionatC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atropellament presumptament intencionat que va acabar amb la vida d’un home de 50 anys dissabte passat va ser captat per una de les càmeres de Mobilitat i, segons van explicar ahir fonts de la Policia, a les imatges es veu de forma molt diàfana com van passar els fets i el cos de seguretat considera que aquest enregistrament serà una prova determinat durant el procés judicial.

Mentre, el metge de 62 anys continua en presó provisional i en quarantena, mesura que s’aplica a tothom com a protocol de seguretat per la covid. L’home es troba molt afligit al seu mòdul i la lamentable discussió de trànsit que va acabar amb la vida d’un home de 52 anys manté consternats els companys, familiars i amics de la víctima.

Segons fonts properes al cas la càmera, situada a l’avinguda Tarragona i enfocada cap al McAuto, deixa clar el que va succeir, encara que serà el batlle qui haurà de fer la interpretació sobre els fets.

L’autor de l’atropellament és un metge de Vilanova i la Geltrú, concretament un dentista d’origen iranià. La representació legal de la família del mort no ha tingut accés encara al dòssier de la policia, però considera que hi ha uns agreujants com és l’omissió de socors -sobretot tractant-se d’un professional de la medicina- i no haver aturat el vehicle quan va veure que una de les rodes havia passat per sobre de la víctima. El turista conduïa un Mercedes Benz GLC amb matrícula espanyola. Fonts properes al cas consideren que no és un atenuant el fet que el cotxe sigui automàtic, ja que en cas d’equivocació i deixar el fre, la velocitat és mínima i permet reaccionar per aturar el vehicle. També s’al·lega que des d’una òptica penal, actuar amb un estat d’ànim d’emprenyament no és cap atenuant, i que d’una persona com un metge “s’espera una actuació més templada quan es condueix un cotxe tan potent, i per tant la seva conducta és totalment reprobable”

La defensa de l’autor de l’atropellament suposadament intencionat va explicar ahir que estan estudiant l’estratègia a seguir i la demanda que es farà a la Batllia, ja que divendres acaba el termini per lliurar la documentació. “Estem valorant encara els fets i com actuarem”, va afirmar el lletrat.

Habitual d'Andorra

El metge viajatava acompanyat de la seva dona perquè té una segona residència a Soldeu i una de les grans incògnites és si els dos conductors ja s’havien discutit abans d’arribar a l’establiment de menjar ràpid i allà es va produir el tràgic final perquè ambdós estaven molt encesos, o si només va ser una maniobra prohibida la que va encetar la disputa, quan el vehicle del metge circulava pel carril de la dreta en direcció a Escaldes, i el cotxe de la víctima, un Mercedes Benz C220, que anava pel carril de l’esquerra, va fer una maniobra per entrar a l’aparcament del restaurant.

Segons els testimonis, la maniobra va ser contestada pel conductor del vehicle espanyol amb un fort toc de clàxon, acció que va provocar la reacció de la víctima, que va sortir del cotxe i es va encarar amb els ocupants de l’altre vehicle. Segons els mateixos testimonis, el conductor andorrà estava molt alterat i va començar a discutir amb la dona, que ocupava el lloc del copilot. L’autor de l’atropellament -que va donar negatiu al test de drogues i alcohol- va fer veure que arrencava el vehicle, fet que, segons els testimonis, va espantar la víctima. D’altra banda, després de donar un fort cop de puny al capot de l’automòbil, va voler creuar per davant del cotxe per encarar-se amb el conductor, moment en el qual aquest va arrencar i va envestir-lo.

ACOMPANYAT DE LA DONA I LA FILLA

La víctima deixa una víuda i una filla de set anys. Gabriel Guzmán Olivé treballava de xòfer a la companyia de transport de viatgers Andbus, i estava acompanyat de la seva dona i la seva filla en el moment dels fets. L’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany va acollir dilluns la tarda un multitudinari funeral per acomiadar Guzmán,d’origen argentí. En la cerimònia s’hi van aplegar familiars i companys de feina a on treballava la víctima com a xòfer, Andbus, i que van arribar amb un autocar de la companyia amb el llaç negre com a últim homenatge.

tracking