pandèmia mundial

La Seu arriba als 73 positius i farà un cribratge massiu a la població

L'alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, ha anunciat que es realitzarà la prova als habitants d'entre 16 i 50 anys

La Seu suma 73 positius i farà un cribratge massiu a la poblacióJunts per la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d'Urgell segueix sumant casos de coronavirus arran dels rebrots en establiments de restauració i locals d'oci de les darreres setmanes. En l'última actualització s'han comptabilitzat 15 casos nous, i ja són un total de 73 actius, dels quals quatre es troben ingressats a la Fundació Sant Hospital, que ha sumat un pacient respecte ahir. A més, els contactes aïllats pendents d'un resultat, o bé negatius però fent quarantena, ja són 506, 16 més que ahir. Per tant, molts dels casos nous detectats corresponen a persones que ja es trobaven confinades a casa esperant el resultat de la prova.En les últimes hores s'ha registrat un increment de l'índex de risc de brot a la Seu, passant de 693 a 729, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia als 7 dies a l'Alt Urgell continua disminuint i avui s'ha situat en 1,76 RHO.

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha anunciat aquest matí durant una roda de premsa que aquesta setmana el departament de Salut farà un cribratge massiu a la població urgellenca de 16 a 50 anys, franja d'edat on s'han detectat més casos positius. El cribratge serà voluntari i també se centrarà en els treballadors de la restauració que encara no s'hagin realitzat una PCR. L'objectiude lesproves, que es duran a terme al Centre Cívic El Passeig, és detectar casos asimptomàtics i evitar la transmissió de la Covid. En aquest sentit, la recollida de les mostres serà demà dimecres 26 a treballadors de bars, restaurants i altres locals, el dijous 27 a la població d'entre 16 i 35 anys, i divendres als majors de 35 fins als 50 anys. La recollida de mostres es farà de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores pel personal del CAP de la Seu i d'altres professionals de centres d'atenció primària del Pirineu i de la Fundació de Sant Hospital.

Fàbrega ha destacat que totes aquelles persones que hagin estat en contacte amb gent o grups sense respectar la distància de seguretati/odur la mascareta s'haurien de fer la prova, ja que són més susceptibles de ser portadors asimptomàtics. L'objectiu és que es realitzin entre 300 i 500 determinacions cada dia per tal d'intentar testar un 10% de la població de la Seu. Totes les persones que presentin simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d'acudir al cribratge, sinó que seran programats des de l'atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel. Per aquest motiu, Fàbrega ha demanat la col·laboració ciutadanaperquèelmàxim nombrede persones es faci la prova i intentar així detectar els casos positius i disminuir els contagis.

tracking