x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Infraestructures

Inici de les obres de protecció i estabilització de la Portalada

Els treballs a la zona de l’esllavissada de l’agost del 2019 s’allargaran un any
Les obres a la Portalada s'allargaran un any.

Inici de les obres de protecció i estabilització de la Portalada

Les obres a la Portalada s'allargaran un any.

Actualitzada 25/08/2020 a les 06:41
La primera fase de les obres definitives de protecció i estabilització de la zona de la Portalada on fa poc més d’un any, el 10 d’agost de 2019, es va produir una esllavissada que va obligar a tallar durant sis hores la Carretera General 1 i la connexió del Principat amb Catalunya, va començar ahir. Concretament, aquesta primera intervenció se centra en la zona sud i nord del punt on es va produir el despreniment, fixant-lo amb malles de triple tensió i assegurant-ne així també la carretera. Els treballs tenen un cost de 4,8 milions d’euros i s’allargaran un any. A més, tot i incloure la construcció d’un nou mur definitiu de sosteniment a la carretera, no està previst que hi hagi afectació a la circulació.
Mentre duri aquesta primera fase d’obres, s’auscultarà en tot moment els moviments de terra, com s’ha anat fet fins ara per tal de conèixer els moviments de la muntanya. L’actuació a la Portalada també servirà per definir de manera més concreta i exacta la resta d’intervencions que caldrà fer després en la zona central de l’esllavissada, on el risc no és tant important.

Cal recordar, que el Govern ja ha començat els tràmits per ser indemnitzats per la propietat del terreny. L’informe elaborat des de l’executiu va concloure que la falta de manteniment de tots els ancoratges que hi havia a la Portalada va ser la principal causant de l’esllavissada. La companyia asseguradora del Govern ha presentat una demanda contra els propietaris, els Cachafeiro, reclamant que paguin el cost dels treballs de reconstrucció de la zona, que suposa un total aproximat de sis milions d’euros.
Etiquetes
  • #1 Alejandro
    (26/08/20 04:32)

    Per a quan li passen la factura dels treballs realitzats, als amos del terreny o de l'excavació??

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts