pandèmia mundial

El positiu d'un carceller obliga a aïllar onze agents penitenciaris

El cribratge efectuat a tot el personal havia estat negatiu fins ara i es faran noves proves TMA amb caràcter d'urgència

Una empresa estudiarà els dèficits estructurals del centre penitenciariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministeris d'Interior i de Sanitat han activat el protocol de contenció del coronavirus al centre penitenciari de la Comella. El positiu confirmat ahir en un dels agentspenitenciaris de la Comella ha obligat aaïllar a onze carcellers més i a iniciar els controls per garantir que ni els reclusos ni la resta de personal han resultat contagiats. Els agents que resten confinats es troben en situació de baixa laboral fins que s'estimi que han acabat el període d'incubació de la malaltia.

Tots elscribratgesefectuats fins a la data entre el personal de la presó i els reclusos havien tingut resultats negatius.No obstant, el positiu d'aquest agent, que fins a sotmetre's de nou al test havia desenvolupat les seves tasques al centre amb normalitat, suposa un maldecappels responsablespenitenciarisen deixar fora de servei una part molt important de la plantilla. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha disculpat pel retard en l'emisió del resultat de la prova feta al carceller i ha explicat que aquest "error humà és inevitable" tenint en compte l'elevat nombre de tests que s'estan realitzant tant a la població del país com a la de l'Alt Urgell.

El ministeri de Salut ha posat en marxa la realització de les proves TMA amb caràcter d'urgència a tots els contactes directes i els indirectes per detectar possibles infeccions pel virus i durant els pròxims dies es repetirà a tots els treballadors del centre penitenciari de la Comella. Fonts de la presó han manifestat la seva confiança que no "hi hagi pogut haver contagis entre els presos perquè sempre s'ha guardat estrictament les mesures de seguretat".

tracking