Reportatge

Rutes amb sensació

Els guies de muntanya ofereixen activitats per conèixer la flora i fauna. Alguns combinen la natura amb visites gastronòmiques.

Rutes amb sensacióINKA BELLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conèixer el que tenim al nostre voltant a través de rutes i experiències sensorials per a tota la família. Són moltes les iniciatives que s’han impulsat aquest estiu malgrat que hi hagi les restriccions de la Covid-19. L’important, mantenint sempre les normes decretades pel Govern, és que hi pugui haver escapades de mig dia o d’un dia que et facin oblidar el llarg confinament i gaudeixis de la natura i entorns privilegiats.

Tots els comuns estan oferint propostes, com la Massana. Des de l’Oficina de Turisme es poden fer excursions de muntanya, visitar manufactures, rutes a cavall, entre altres. L’Inka Belles, per exemple, ofereix un itinerari fins a Sispony, on allà es pot conèixer El Pastador, un obrador que ofereix un tast de formatge amb tres tipus de melmelades produïdes pels propietaris. Una segona ruta és fins a la fàbrica Xocland. “Estem tenint una bona rebuda. Al principi hi havia gent del país i ara hi ha bastants turistes”.

El Xavi Bonatti fa rutes d’alta muntanya i el Gil Riba de mitjana muntanya. Els dos fan recorreguts per la parròquia massanenca per explicar la flora i la fauna i també per conèixer cims i racons que potser són poc coneguts. Si bé és necessària una mínima condició física, sobretot pels recorreguts d’alta muntanya, el més essencial és l’interès a descobrir la flora i la fauna autòctona del país. “El més important és ensenyar els bons hàbits, despertar la parròquia, i educar els visitants que venen”, diu Bonatti.

El distanciament social, amb un mínim de dos metres, l’ús obligat del gel hidroalcohòlic i depenent dels espais fer servir la mascareta, són condicions obligatòries per poder participar-hi. Tot plegat no impedeix que no es pugui dur a terme el correcte desenvolupament de les acitivtats. De fet, de cara a la tardor i l’hivern, si les condicions epidemiològiques ho permeten, ja estan preparant noves col·laboracions amb l’oficina. Si més no, la resposta positiva fa que ja es treballi de cara a l’estiu de l’any vinent.

tracking