Societat

Santa Coloma tindrà una planta de tractament de residus inadequats

El projecte té com a objectiu que el triatge permeti separar i reciclar de manera més eficient

Santa Coloma tindrà una planta de tractament de residus inadequatsL'HOME DEL SAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Coloma comptarà amb una nau industrial encarregada del tractament d’aquells residus alimentaris que puguin ser perjudicials o no aptes per al consum de les persones. L’entrada en funcionament d’aquesta planta es preveu que sigui a partir del mes de novembre.

La nova activitat a Andorra la Vella preveu el tractament de tot residu alimentari sec considerat inadequat, ja sigui per caducitat del producte o per trobar-se en mal estat o per qualsevol altra causa que esdevingui no apta per al consum humà.

El departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern va explicar al Diari que en aquest procés de tractament es preveu que quedin exclosos tots aquells productes que siguin frescos i d’origen animal i vegetal, així com també les begudes alcohòliques i no alcohòliques.

La nau industrial, de la qual el responsable és l’entitat Feper, empresa dedicada a la recollida, transport, emmagatzematge i tractament de tot tipus de residu, té com a finalitat separar i reciclar diversos materials d’aquests residus inadequats que el conformen, com els envasos de plàstic, metàl·lics, vidre i matèria orgànica, fent una gestió més eficient i sostenible. A més, complementàriament permetrà dur a terme un seguiment d’aquesta tipologia de restes, i obtindrà dades de malbaratament alimentari.

El departament va indicar que al desenvolupar-se l’activitat dins un espai tancat, aquest no es preveu que pugui tenir algun tipus d’impacte sobre la població ni tampoc sobre el medi.

Malgrat això, van recordar que d’acord amb la normativa vigent aprovada el 14 de desembre de 2004, sobre la Llei de residus, en el seu article 22.6 s’especifica que abans de l’autorització administrativa d’una entitat de residus, qualsevol projecte de construcció i explotació de centres de tractament, o bé de valorització o d’eliminació de residus, aquests s’han de sotmetre al procediment d’avaluació d’impacte ambiental. També van informar que el projecte ha d’estar supeditat a informació pública durant un període de seixanta dies a partir de la data de publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

tracking