pandèmia mundial

El nombre de casos actius de Covid al Principat s'apropa al centenar

Les proves TMA a la comunitat educativa es faran a la parròquia d’Andorra la Vella

El nombre de casos actius de Covid al Principat s'apropen al centenarSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de casos de coronavirus al país segueix a l’alça. Dilluns es va superar el miler de casos acumulats al país i d’aquests, 150 s’han produït en aquesta segona onada de la pandèmia. I ahir, en la roda de premsa d’actualització de les dades sanitàries, el ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar que a hores d’ara hi ha 96 casos actius al país després que els últims dos dies s’hagin detectat 19 positius.

En total, hi ha hagut 1.024 persones que han contret el virus des de l'inici de la pandèmia, de les quals 875 l'han pogut superar, sis més que fa dos dies. A més, a

l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha tres ingressats per coronavirus, dos més que dilluns. Tots estan a planta en una situació estable. La xifra de persones que han mort a causa del virus es manté en 53.

Dels 19 casos nous que s’han diagnosticat a través de les proves TMA realitzades els últims dos dies, 10 corresponen a contactes ja aïllats de positius previs, mentre que per a la resta s'ha iniciat l'estudi corresponent per tal d'identificar la possible font de contagi, així com per aïllar-ne els contactes. Tot i l’augment de casos, el ministre va expressar que “continuem en una situació sanitària similar a la que ja teníem”.

En ser preguntat sobre el cribratge de la comunitat educativa, va apuntar que “estem acabant de tancar on es farà” tot i que, tal com ha pogut saber el Diari, la parròquia escollida serà Andorra la Vella, i un dels punts podria ser l’aparcament comunal del Prat de la Creu, que ja va funcionar durant el cribratge poblacional tant per als tests serològics com per a les PCR dels qui havien donat positiu en anticossos.

Segons va detallar Jover, els criteris són la “facilitat” i la “centralitat”. “Els serveis del ministeri de Salut estan barallant diverses opcions i a partir de la setmana que ve es començaran a enviar cartes i es reforçarà la comunicació”, comentava.

Sobre les preocupacions respecte al transport escolar, va indicar que es considera “un nucli de convivència” perquè tenen identificat “qui l’agafa en quina línia i quin autobús”. A més, destacava que “podríem mantenir l’afluència al 100% de la capacitat”. I assenyalava que “també tenim identificades les persones que desenvolupen aquest transport i en cas de contagi, el rastreig no suposaria problemes”.

tracking