reportatge

Un drama fictici

Dormia al cotxe per poder pagar la pensió dels seus fills i l’administració li negava un sostre. Aquest era el drama social que va protagonitzar el Fabio, una història que va commoure una vintena de persones i que ara se sap que era falsa, que tot era una invenció.

Un drama ficticiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fabio va ser el protagonista d’un dels drames socials de la pandèmia més impactants. Però el seu, a diferència dels nois joves argentins o la senyora gran que buscaven menjar a les escombraries, era fals. El resident portuguès va explicar al juny que feia dies que dormia al cotxe per poder pagar la pensió de manutenció dels seus fills, però tot i això no arribava perquè arran de la crisi sanitària no tenia feina.

A més, el Fabio afirmava que des de l’administració se li havia negat un sostre, i la població andorrana de seguida es va mobilitzar per ajudar-lo. Però van anar passant els dies i es va descobrir que tot era una mentida. De fet, no fa gaire estava gaudint d’uns dies a la Costa Daurada i a Portugal. És per això que tots els qui li van fer costat quan es va saber la situació del resident portuguès ara se senten estafats. El Fabio va aconseguir enredar una vintena de persones que van promoure una campanya al change.org per demanar canvis legislatius quant a les pensions i es van mobilitzar tant en l’àmbit empresarial com per l’administració. També li buscaven menjar i diners a través d’un grup de WhatsApp.

Però el Fabio mai no va dormir al cotxe sinó que era una amiga seva qui el tenia acollit a casa seva i que li proporcionava menjar, llit i un sostre per cobrir totes les seves necessitats bàsiques. Ara que se sap la veritat, alguns dels que li van donar suport han utilitzat les xarxes socials per expressar la seva indignació. Ara, molestos i enganyats demanen que s’emprenguin accions legals contra l’home per presumpta estafa.

A més, expliquen que durant el temps que el van estar ajudant, l’únic que acceptava el Fabio eren productes alimentaris o diners en efectiu. Afirmen que quan li van buscar un allotjament perquè no hagués de dependre d’una tercera persona, el va refusar. També va rebutjar de ple oferiments de treball. No va acceptar una feina que li permetés complementar la prestació que rebia per trobar-se en una situació de suspensió temporal de contracte i que li hauria permès subsistir i pagar la pensió dels seus fills.

“No entenem per què es va muntar tota aquesta pel·lícula però sí que sabem que Afers Socials tenia tota la raó del món negant-li les ajudes perquè tenia un seriós problema amb el joc i es gastava grans quantitats de diners al bingo”, expressaven. “Esperem que almenys ningú més caigui en les seves trampes”, lamentaven.

tracking