pandèmia mundial

Brot en un local de la Seu vinculat a la prostitució

L'Ajuntament reforça els controls a establiments de restauració i locals d'oci, on s'han generat els brots comunitaris

Un positiu d'Organyà és familiar del primer infant del casal a la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha iniciat avui un control exhaustiu dels establiments de restauració i locals per tal de comprovar que compleixen les mesures sanitàries del PROCICAT que van entrar en vigor ahir. Agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra poden imposar sancions o bé ordenar el tancament d'aquells establiments que no respectin les mesures, com ara la distància mínima d'1,5 metres entre taules i a la barra, l'ús de la mascareta, i no acceptar cap client a partir de les 12 h de la nit, així com tancar a la una de la matinada.

Aquest augment del control s'ha realitzat després del brot comunitari que s'ha registrat a la Seu, el qual s'ha produït en establiments de restauració, bars i locals d'oci nocturn, i no a causa del turisme, tal i com s'ha pogut comprovar arran dels estudis epidemiològics. Destaca que un dels rebrots confirmats s'ha donat en un local d'oci nocturn que estaria vinculat a activitats de prostitució. Aquest local no és un prostíbul com a tal, però sí que éses tractaria d'un lloc de reunió per dur a terme aquest tipus d'activitat.

Actualment la seu compta ambun total de 31 casos actius en la darrera setmana, dos dels quals es troben ingressats al Sant Hospital. La mitjana d’edat dels contagiats és de 34 anys.L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha reclamat que "és fonamental revertir aquesta situació per a tots nosaltres, per a la nostra gent gran més vulnerable i pels nostres sanitaris. Això només ho podrem aconseguir amb la col·laboració de tothom".

Com a conseqüència d'aquest rebrot, l'ajuntament està valorant la celebració de la festa major,prevista del 28 al 31 d’agost, així com els actes previs programats del 24 al 27 d’agost. "Es decidirà conjuntament amb el departament de salut de la Generalitat, en funció de l'evolució epidemiològica de les properes hores", ha indicat Fàbrega.

Residències tancades tot i ser verdes

Una altra de les conseqüències del brot comunitari és que les dues residències de la Seu continuaran tancades a les visites de familiars tot i estar catalogades com a verdes. Fonts de la Llar de Sant Josep han explicat que han optat per mantenir tancat el centre "per protegir els nostres residents davant de qualsevol situació de risc tenint en compte que a l'exterior (la Seu) estem en situació de brot comunitari". De fet, les recomanacions del departament de Salut són les de tornar a practicar tests PCR a tots els residents i treballadors, de manera que abans que acabi la setmana esperen realitzar el control. "No sabem si haurem d'estar tancats dies o setmanes, però no posarem en risc als nostres residents", han insistit. Així, han tornat a reforçar el contacte amb les famílies a través de videoconferències. La residència de l'Hospital, situada de forma temporal al Seminari d'Urgell, continuarà també sense permetre les visites de familiars fins que el risc de rebrot a l'exterior millori.

tracking