pandèmia mundial

L'UHA supera les expectatives amb una ocupació del 84%

Les reserves d’aquesta setmana indiquen que la xifra encara pot ser millor

L'UHA supera les expectatives amb una ocupació del 84%Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades reals d'ocupació de la darrera setmana, presentades per la Unió Hotelera d'Andorra, van registrar un 84,01% a nivell global de tot el país, una xifra que va deixar satisfeta l'UHA, que a través del seu director, Jordi Pujol, va indicar que “l'agost acostuma a ser un mes vacacional i estem aconseguint unes ocupacions similars a les que teníem l'any passat en aquestes mateixes dates”. En relació amb la procedència dels turistes, l'UHA va informar que 6 de cada 10 persones que han pernoctat al país són de nacionalitat espanyola, mentre que gairebé una tercera part són visitants francesos. Sobre aquesta situació, Pujol va dir que “majoritàriament el turisme que tenim en aquestes dates és de proximitat, això és un fet habitual i que, per sort, aquest any s'ha mantingut”.

Pel que fa a les parròquies, les de les valls del nord són les que van registrar més ocupació, amb un 93,15% per a Ordino i un 91,36% per a la Massana. Per a Pujol, aquest fet no ha de sorprendre ningú, ja que “estem davant d'un turisme més familiar, que busca la tranquil·litat, sortir en bicicleta, a fer excursions...” però va afegir que “hem de tenir en compte que la dada d'Andorra la Vella (79,68%) és molt bona, perquè hi ha més hotels oberts”. En relació amb les promocions, el director de l'UHA va afirmar que “estem gairebé en els mateixos preus que fa un any. Hi ha alguns descomptes, però no es passa del 10%, per tant estem en uns llindars òptims de marge”.

Pel que fa a l'ocupació d'aquesta setmana, tot i no voler fer cap pronòstic, Pujol va comentar que “el nivell de reserves ens indica que pot ser fins i tot superior, que s'està mantenint la tendència que hi ha durant l'agost”. No obstant això, també va recordar que “tot pot canviar en 24 hores”. Finalment, va admetre que “el que aquest any no tindrem seran els grups de més lluny que venien durant el mes de setembre”.

tracking