Tramitades 29 sancions a amos de gossos perillosos

Teixidó considera que falta conscienciació de la població malgrat que les xifres han baixat

Tramitades 29 sancions a amos de gossos perillosos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els banders han obert un total de 29 atestats a propietaris de gossos perillosos des de principis d’any. Així ho va manifestar el cap del cos, Ferran Teixidó, qui va puntualitzar que el nombre de denúncies ha davallat respecte a les gestionades durant l’any passat a causa del confinament per la crisi sanitària. “Aquest exercici totes les estadístiques varien molt, durant la pandèmia la gent no podia sortir de casa i no treien tant els animals a passejar, per aquest motiu la xifra és proporcionalment inferior als 78 atestats que vam gestionar l’any passat”, va indicar. Tot i que va matisar que “queden quatre mesos i mig per acabar l’exercici i es podria arribar a igualar o, fins i tot, augmentar el nombre”.

En aquest sentit, Teixidó va manifestar que els propietaris de gossos perillosos encara no estan conscienciats. “No ens trobem en el moment de poder afirmar que els amos tenen presents les recomanacions, el problema no està resolt i hem de seguir treballant per arribar a erradicar les infraccions”, va comentar. I va explicar que la majoria de sancions s’imposen perquè els propietaris no posen el morrió a l’animal. “És una qüestió d’actitud, si nosaltres podem portar la mascareta, els gossos també poden anar amb el morrió”, va destacar. I va afegir que, “per sort, des de principi

d’any no hi ha hagut cap atac”.

Així doncs, Teixidó va apuntar que quan s’aprovi la nova llei de banders es podran simplificar els processos per tramitar les infraccions. “Quan tinguem la legislació, els gossos passaran a ser competència nostra i amb l’agilització dels tràmits considero que la gent prendrà més consciència, ja que en aquests moments el problema és que la tramitació és molt lenta i la resolució tarda a arribar, llavors als propietaris els és igual i no es preocupen”, va indicar. Tanmateix, va afirmar que la intenció no és sancionar, ans al contrari, “la idea és prevenir i evitar aquesta mena de conductes entre la ciutadania. Nosaltres no volem imposar multes, l’objectiu és dissuadir i prevenir”.

D’aquesta manera, des del cos de banders recorden les recomanacions i obligacions que tenen tots els propietaris de gossos al país, ja que “si es compleixen aconseguirem tenir una tinença responsable que també respecti les persones que no tenen animals de companyia”. Entre les més destacades figuren portar-los lligats en llocs públics, posar-los el xip i registrar-los al cens caní de Govern.

Tramitades 29 sancions a amos de gossos perillosos

tracking