Cairat considera que s'ha d'acabar el nou vial

La minoria posa en relleu que és un projecte per millorar la qualitat de vida dels lauredians

Cairat considera que s'ha d'acabar el nou vialCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria de Desperta Laurèdia al comú de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, considera que és necessari acabar de construir el nou vial. “Som partidaris que el Govern enllesteixi la carretera tal com estava previst, amb el túnel que falta al segon tram”, va indicar. Així, va manifestar que el desviament donarà més fluïdesa al trànsit de la parròquia i millorarà la qualitat de vida dels lauredians. “Dins del nostre projecte entenem que per viure bé és important pacificar la circulació de vehicles i la de les persones, per aquest motiu creiem que és cabdal que el projecte tiri endavant”, va dir.

Tanmateix, Cairat va apuntar que “entenem la situació financera de l’executiu arran de la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19 i acceptem que s’aturi amb resignació”. Malgrat que va afegir que “des de la formació esperem que la situació econòmica millori i en un futur pròxim es reprengui aquesta obra tal com estava prevista”. A més, Cairat va comentar que el projecte no només afecta Sant Julià i la qualitat de vida dels seus residents, sinó que “també és d’interès nacional, ja que el fet de ser la porta d’entrada a Andorra requereix que la circulació sigui fluïda tan d’entrada com de sortida i que no hi hagi les retencions que es formen actualment a la plaça Laurèdia”.

D’altra banda, el conseller de la minoria també va exposar que Desperta Laurèdia considera que s’ha de licitar el concurs per la via d’urgència per consolidar la carretera d’Aixirivall, que va sofrir una esllavissada a causa de les filtracions d’aigua. “Hem de donar resposta als veïns d’aquella zona que fa molt de temps que es troben amb dificultats per accedir a casa seva”, va matisar. Així, va afirmar que tant la minoria com la majoria d’Unió Laurediana han demanat celeritat al Govern i “ens han dit que en principi la carretera ha d’estar enllestida abans d’acabar aquest any”.

Cairat va posar en relleu que el comú i l’executiu han de realitzar una reflexió sobre l’estat de les carreteres secundàries de la parròquia, “les quals no es troben en les millors condicions per l’orografia del terreny i els manteniments que s’hi han realitzat”. I va afegir que també s’hauria de qüestionar les zones en les quals es poden edificar habitatges.

tracking