internacional

Govern manté l'aposta per l'exposició de Dubai

La inversió prevista es manté en els 150.000 euros i els treballadors que s’hi puguin enviar

Govern manté l'aposta per l'exposició de DubaiEXPO DUBAI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern manté la presència d'Andorra en l’Exposició Universal de Dubai, malgrat el canvi de dates que es va produir a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. Així ho van confirmar al Diari fonts de l'executiu. D'aquesta manera, a dia d'avui les noves dates fixades per part del país organitzador són de l'1 d'octubre del 2021 fins al 31 de març del 2022. En aquest sentit, cal recordar que les dates inicials anaven des del mes d'octubre d'aquest any fins a la primavera del 21.

Aquest és el primer cop que una exposició universal s'organitza en un país de l'Orient Mitjà; per aquest motiu, l'emirat va bolcar gran quantitat de recursos per tal de garantir al màxim la presència de com més estats millor. El lema de l'Expo és Connecting Minds, Creating the Future, és a dir “Connectant ments, creant el futur”. Cal recordar que durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrada el 19 de febrer, el titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va explicar que el cost per a Andorra seria únicament de 150.000 euros i enviar-hi un comissari responsable del pavelló andorrà, que Gallardo també va confirmar que seria el secretari d'Estat, Marc Galabert. A dia d'avui, i segons van confirmar les mateixes fonts, aquest punt tampoc ha canviat i Galabert continuaria sent el membre de l'executiu designat per tal de ser-hi presencialment durant els sis mesos de l'exposició. Per a la resta de personal necessari, Gallardo també havia explicat que “farem un procés de recerca interna per a la direcció. La nostra intenció és no fer contractació”.

En relació a la resta de despeses derivades de la presència andorrana a Dubai, l'emirat continuarà fent-se càrrec del gran volum d'aquestes, que tal com es va xifrar en una primera instància, estaria entorn d’1,4 M€. En aquesta partida, a càrrec de l'organitzador, s'inclouen les dietes i els desplaçaments dels membres de l'expedició andorrana, entre altres despeses que es puguin generar durant els sis mesos que duri l'exposició. En relació a la proposta que presentarà Andorra a Dubai, cal recordar que el ministre Gallardo va afirmar que es faria una gran aposta per formats audiovisuals i completament interactius, amb temàtiques que aniran canviant cada setmana i que pretenen mostrar tot el que pot oferir Andorra a la resta del món. Un altre dels fets més destacats que si no hi ha canvis es presentarà al pavelló andorrà de 220 metres quadrats, serà un domo, amb imatges de 360 graus, que oferirà “vistes espectaculars” del que els visitants es poden trobar en viatjar al país.

tracking