pandèmia mundial

Les proves diagnòstiques a alumnes començaran el 4 de setembre vinent

Després dels professionals, els primers a passar el test seran els alumnes de primària

Les proves diagnòstiques a alumnes començaran el 4 de setembre vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot l’alumnat i el personal de les escoles s’haurà de sotmetre a proves diagnòstiques abans que arrenqui el curs i per als escolars ja hi ha data. Tal com va poder saber el Diari ahir, els tests serològics i les TMA es faran del 4 al 8 de setembre per als 5.000 infants del cicle de primària, és a dir, dels que tenen una edat compresa entre 6 i 11 anys i que començaran el curs el 9 de setembre, juntament amb els alumnes d’infantil. La data concreta en què cada estudiant haurà de sotmetre’s a la prova es comunicarà als progenitors en una carta que el Govern enviarà als centres educatius i aquests, que tenen les adreces de les famílies, la faran arribar al domicili familiar.

Per tal de facilitar el procés, el ministeri d’Educació difondrà la informació a totes les xarxes i webs a mitjan setmana vinent perquè els pares puguin consultar la data de la convocatòria dels estudiants per passar el test de la Covid-19 que es farà en funció del cognom, ja que la cita prèvia es fa per ordre alfabètic, i l’stop lab que els ha estat assignat. La segona fase de proves es farà a partir del 9 de setembre per als alumnes de més d’11 anys, que comencen les classes de secundària, batxillerat i FP el 14 de setembre i que representen altres 5.000 estudiants.

El cribratge previst per a la tornada presencial a l’escola començarà, però, amb tots els docents i treballadors dels centres educatius per als quals la convocatòria es farà entre dilluns 31 d’agost i dijous 3 de setembre. Cal recordar que el test s’ha de fer cinc dies després d’haver tornat al país perquè ja es podria haver incubat el virus i la prova serviria per diagnosticar la malaltia. Per això, tant els professionals com els alumnes no podran tornar a marxar del Principat una vegada s’hagin fet la prova, com moltes famílies podien haver previst pel pont de Meritxell, perquè tindrien de nou risc de contagi a l’estranger i el test s’hauria de repetir. Amb tot, els docents no han rebut cap comunicació oficial i no es van voler pronunciar.

tracking