INTERNACIONAL

Espanya també prohibeix fumar al carrer i tanca l'oci nocturn

Espanya també prohibeix fumar al carrer i tanca l'oci nocturn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya també prohibeix fumar al carrer o a l’aire lliure sempre que no es puguin mantenir els dos metres de distància intrapersonal. Així ho va indicar ahir en roda de premsa el titular de Sanitat espanyol, Salvador Illa. El ministre va expressar que la decisió es va acordar “per unanimitat” amb les comunitats autònomes en una reunió extraordinària en el marc del consell interterritorial del sistema nacional de salut, que pretén abordar l’evolució de la pandèmia de coronavirus.

Entre les noves mesures que van anunciar per frenar l’augment de casos al país també destaquen el tancament de totes les discoteques, sales de ball i bars de copes tinguin o no actuacions en directe.

Tal com va expressar Illa, es tracta de mesures de “mínims”, per tant, cada comunitat autònoma podrà ampliar les restriccions si així ho considera necessari. Tot i això, l’acord “obliga” totes les autonomies a complir aquests mínims. Tot i que no hi ha un termini establert perquè les adoptin, el ministre espanyol va avançar que “ho faran en la major brevetat”. A més, va celebrar que es tracta de la “primera vegada” que Sanitat i les comunitats autònomes prenen decisions de manera coordinada en l’àmbit de la salut pública i, a més, per unanimitat.

Illa també va ordenar que, en hostaleria, restauració, terrasses i xiringuitos, hi ha d’haver un metre i mig de distància entre les taules, amb un màxim de deu persones per grup. La distància de seguretat també s’haurà de mantenir a les barres. A més a més, els establiments hauran de tancar a la una de la matinada i no es podran admetre nous clients a partir de les dotze. Altrament, i com a mesura complementària, es reforçaran els controls per evitar el consum d’alcohol a la via pública i s’aplicaran sancions. Illa a dir que tot i que l’oci nocturn no és l’activitat que més brots provoca compta amb brots de més envergadura i que són més difícils de controlar.

tracking