pandèmia mundial

Ingressa un pacient de 40 anys per Covid-19

La CASS fa proves TMA a tots els treballadors tot i no haver estat en contacte amb positius

Ingressa un pacient de 40 anys per Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va indicar ahir en roda de premsa que hi ha una persona d’uns quaranta anys ingressada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per Covid-19. El ministre va detallar que es tracta d’un pacient que es troba a planta perquè presenta “certa fragilitat”. Així doncs, tot i que es troba en estat lleu, han decidit mantenir-lo en observació per prevenció. Durant la compareixença, Benazet va fer també l’actualització sanitària i va anunciar el diagnòstic de quatre nous positius de coronavirus al Principat, que van elevar el total d’afectats des que va començar la pandèmia a 981.

Més `proves a la CASS

Els treballadors de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) que no eren contactes dels casos confirmats fins ara es van sotmetre ahir a proves TMA per tal de descartar possibles positius entre el personal de la parapública. Cal recordar que dilluns es va anunciar que hi havia dues persones diagnosticades de coronavirus entre els treballadors de la CASS i que d’aquestes cap treballava de cara al públic. És per això que es va descartar una possible transmissió del virus entre els usuaris de la CASS. Arran d’aquests primers positius es van aïllar deu persones que es van fer les proves TMA i es va poder diagnosticar dues persones més que estaven contagiades amb el virus. Així doncs, de moment hi ha quatre positius de SARS-CoV-2 a la parapública.

Quant a les persones que es troben en aïllament preventiu, avui es farà la segona tanda de proves diagnòstiques entre els treballadors que estaven confinats per haver estat en contacte amb els casos confirmats. En cas d’obtenir un resultat negatiu es podran reincorporar a la feina dilluns vinent.

LES PROVES PCR DE L'ALT URGELL ES PROCESSEN A ANDORRA

Les proves diagnòstiques PCR realitzades a l’Alt Urgell es processen des d’ahir a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra, en comptes de fer-ho a l’Arnau de Vilanova de Lleida com fins ara, un fet que permetrà conèixer el resultat de la prova en un menor marge de temps. Tanmateix, l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha cedit a l’Institut Català de la Salut (ICS) una part de la sala polivalent del Centre Cívic i un despatx per poder-hi ubicar els gestors Covid que s’han incorporat recentment al CAP de la capital alturgellenca per fer el seguiment i control dels contactes dels casos positius, i així poder fer aïllaments preventius i diagnosticar els possibles contagis derivats de cada cas confirmat. Així, l’ICS podrà fer ús d’aquest espai fins al setembre del 2021, el qual també servirà com a punt de recollida de mostres i les visites si augmenta l’activitat arran d’un creixement dels casos de Covid-19.

tracking