benestar

El comú reforma la Llar de Lòria per fer-hi un centre de dia a la planta baixa

L’espai tindrà capacitat per a 10 persones i es posarà en funcionament abans de final d’any

El comú reforma la Llar de Lòria per fer-hi un centre de dia a la planta baixaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú lauredià està reformant la planta baixa de la Llar de Lòria per posar-hi un centre de dia. Segons ha pogut saber el Diari, l’espai estarà destinat a padrins que disposen d’un bon estat de salut, ja que més enllà d’un acompa­nyament el centre no disposarà d’atenció mèdica. Les obres que s’estan realitzant són menors, ja que tan sols requereixen aixecar alguns envans i adaptar dos banys, de manera que el cost no és elevat i es preveu que s’enllesteixi en breu. Un cop acabada la part d’obra, quedarà pendent posar-hi el mobiliari adequat i decidir si la instal·lació exigeix més personal per gestionar-la.

La demanda per tenir un espai d’aquestes característiques a Sant Julià ve de lluny i va ser formulada per la Germandat de Sant Sebastià. Quan el comú actual va prendre el càrrec es va comprometre a donar-hi resposta i el calendari amb el qual treballen és que es pugui inaugurar abans d’acabar l’any.

El nou centre de dia tindrà capacitat per a unes deu persones, xifra suficient per donar resposta a les necessitats actuals de la parròquia, ja que des del comú es calcula que en faran ús uns sis padrins. No obstant això, la corporació preveu que es pugui fer una ampliació de les instal·lacions si hi ha més demanda. En concret, l’opció seria reformar també la segona planta de l’edifici, on actualment hi ha les oficines de la conselleria de l’àrea Social del comú, que serien traslladades a una nova ubicació. L’espai de la llar es considera idoni perquè a la planta de sota hi ha el centre de salut, que depèn del Govern. El comú té pendent una conversa amb l’executiu per trobar sinergies i que el centre de salut pugui donar resposta a una eventual necessitat dels padrins del centre de dia.

Per la seva banda, des de la formació Desperta Laurèdia Cerni Cairat va explicar que més enllà del centre de dia, el qual consideren que és una necessitat urgent per donar a la gent gran un espai dinàmic, la minoria també es planteja la construcció d’un centre residencial per a aquelles persones que no tenen tanta autonomia. Així, va posar en relleu que un dels aspectes més importants seria que el model estigués centrat en la persona. “Cal fer una reflexió sobre quina mena d’assistència volem donar, nosaltres apostem per un envelliment digne i actiu. Considero que el model residencial clàssic ha quedat obsolet”, va matisar el conseller comunal de l’oposició.

Tanmateix, va apuntar que des de Desperta Laurèdia plantegen construir la residència a partir del model d’habitatges cooperatius, “en el qual podrien gaudir del seu espai individual i al mateix temps viure en comunitat, un fet que donaria solució a un dels principals problemes que té la vellesa, que és la solitud”.

tracking