pandèmia mundial

El nombre d'aturats baixa a 1.061 treballadors al juliol

El nombre d'aturats baixa a 1.061 treballadors al juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de treballadors a l’atur ha anat a la baixa els darrers dos mesos després del rècord que es va registrar al maig, amb 1.761 persones. Segons dades facilitades ahir pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la xifra s’ha reduït el mes de juliol fins als 1.061 treballadors aturats. La notícia va ser celebrada pel responsable de l’executiu, que va matisar que “és una tendència positiva respecte a la que seguíem el mes de maig però insisteixo que al Govern li preocupa, com no pot ser d’una altra manera, la xifra que encara està per sobre del miler”.

Segons va detallar el ministre, la tendència a la baixa es deu, en part, a la posada en marxa del programa de contractació del servei públic i a la feina d’intermediari entre demandants i empreses que fa el servei d’Ocupació. En total, 137 persones s’han incorporat a un lloc de feina, 51 de les quals a empreses i altres 86 en el marc del programa de foment a la contractació. La resta ho ha fet amb un contacte directe amb l’empresa.

Per seguir amb aquesta línia, Gallardo va informar que la voluntat de l’executiu és continuar treballant per mantenir aquesta xifra a la baixa, desenvolupant polítiques que donin resposta a les persones que es trobin en situació de desocupació. Amb aquest objectiu, Gallardo va avançar que probablement en la següent sessió de consell de ministres s’aprovarà el segon programa de contractació amb col·laboració amb el sector privat, malgrat que no en va avançar els detalls.

Cal recordar que el nombre d’aturats va començar a multiplicar-se durant el mes d’abril, quan es van sumar 607 persones al servei d’Ocupació i es va arribar a un total de 1.251 inscrits. Al maig es va registrar el pic més alt, amb 1.761 aturats. La xifra va començar a baixar el mes de juny amb un total de 1.456 persones en recerca de feina. En el segon mes consecutiu a la baixa, la xifra es va reduir fins als 1.061 inscrits.

tracking