pandèmia mundial

Cribratge voluntari a majors de sis anys en el retorn a l'escola

L'inici de curs serà esglaonat i els majors de 12 anys començaran el 14 de setembre i la resta el dia 9

Cribratge voluntari a majors de sis anys en el retorn a l'escolaF.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern prepara un cribratge massiu a tots els alumnes majors de sis anys en el retorn a l'escola, que enguany serà esglaonat amb els majors de 12 anys començant el 14 de setembre, i la resta el dia 9. Les proves seran voluntàries i començaran la setmana del 31 d'agost. La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i el de Salut, Joan Martínez Benazet, han comparegut aquesta tarda per explicar el protocol de retorn a les escoles, i han apel·lat a la corresponsabilitat de tothom per participar en les proves. Del protocol destaca que es formaran grups de convivència per cada classe, sent aquests més gran que els que es van establir al juny, i també els alumnes que utilitzin transport escolar en formaran un altre, de manera que es podran fer aïllaments selectius en cas de confirmar-se algun positiu. Aquests seran de set dies i hauran de fer les dues TMA corresponents. Les classes espodran seguir telemàticament, tot i que cada centre seguirà el seu propi criteri.

Per altra banda, els infants majors als sis anys hauran de dur la mascareta quan es moguin pel centre.Amb tot, aquells que no es facin el test, hauran de mantenir la distància social i dur la mascareta en tot moment, fins i tot dins dels grups de convivència.

Més espais per fer proves

El cribratge comptarà amb dues proves, una diagnòstica per saber si la persona està infectada en aquell moment, i una d'anticossos. Es faran en uns stob labs similars als que es van instal·lar per als tests poblacionals del passat maig. N'hi haurà dos de nous, a més del de la caserna de bombers, i els primers a passar-lo seran els docents i el personal dels centres. Posteriorment els alumnes de primària, que tornaran el dia 9, i els de secundària. Tots els pares rebran una carta en què posarà els dies i lloc que tocarà fer la prova segons el cognom. També s'ha informat que el Govern té previst anar repetint mensualment les proves a alumnes i docents.

tracking