x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

'Caçat' a França un cotxe andorrà a 213 quilòmetres per hora

El conductor, un resident francès, va ser controlat a l’autovia A8 excedint en 83 la velocitat permesa
El vehicle després de ser interceptat per l'autoritat.

'Caçat' a França un cotxe andorrà a 213 quilòmetres per hora

El vehicle després de ser interceptat per l'autoritat.

Actualitzada 13/08/2020 a les 06:41
    Cristina Pantebre Andorra la Vella
La gendarmeria francesa va interceptar ahir un vehicle amb matricula andorrana circulant a 213 quilòmetres per hora, quan la velocitat màxima permesa a la via per on circulava és de 130. Els fets van passar a l’autovia A8, a l’anomenada col·loquialment la recta del var, a l’altura de Pourrières, situat al sud-est del país veí. El conductor, de nacionalitat francesa, és resident a Andorra i també és gerent d’una societat al Principat. A part de la multa de 750 euros, el conductor haurà de comparèixer a mitjan mes d’octubre davant del tribunal de policia de Brignoles, situat a la regió francesa de la Provença.

A més de la sanció econòmica imposada per la gendarmeria francesa, a petició del fiscal de Draguinan també es va requisar el vehicle, un BMW M4 GTS de 500 cavalls que es considera un model molt exclusiu, del qual només hi ha 830 exemplars a tot el món. Quan l’acusat comparegui durant el mes d’octubre vinent pot enfrontar-se a la retirada del permís de conduir de manera indefinida. Des de la gendarmeria francesa volen recordar a tots els conductors que viatgin per les seves autopistes, autovies i carreteres que aquests tipus de pràctiques són d’extrema perillositat, a més que poden arribar a comportar penes de presó de fins a dos anys.

Respecte d’Andorra, limitar la velocitat a les carreteres del Principat ha sigut sempre un dels objectius principals del centre de Mobilitat, que només aquest any ha incorporat cinc nous radars a les carreteres del país. Dins la xarxa viària andorrana hi ha setze radars instal·lats, nou de fixos i sis de tram, i des de la seva instal·lació s’han reduït al cinquanta per cent el nombre d’accidents de caràcter greu. Des de Mobilitat s’ha constatat en més d’una ocasió que la meitat de les multes imposades pel cos de policia a Andor­ra són a conductors estrangers, majoritàriament a turistes de nacionalitat francesa i espanyola. També és frequent que els mossos d’esquadra imposin multes a vehicles amb matricula andorrana a carreteres catalanes, la gran majoria a causa de conduir a altes velocitats.
Etiquetes
  • #4 Injusticia
    (13/08/20 15:18)

    Tots els turistes que es passen per el foro els radars, aquí al pais, no els hi passa res, més d'un ha passat a uns 200km/hora el túnel de dos Valires però a l'hora de passar l'aduana no se'ls para per cobrar les sancions. Tot i que teniu medis.

    Respondre
  • #3 M power
    (13/08/20 12:05)

    França farà més caixa "caçant" andorrans, encara que segons la Comissió Europea, la velocitat és un factor determinant en el 30% dels accidents mortals, multar per això és una forma encoberta de ficar la mà a la butxaca del conductor, en nom de la nostra securetat.

    Respondre
  • #2 The Observer
    (13/08/20 09:58)

    Davant del dubte, peu a fons

    Respondre
  • #1 Eric
    (13/08/20 08:57)

    De veritat !!! 3 dies seguits amb la mateixa notícia !?!?!? 
    Pobre Dd'A

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts