justícia

Un jove gallec admet haver violat una companya d'estudis en un hotel d'Escaldes

El turista es declara culpable dels abusos sexuals i l’Audiència Nacional espanyola el condemna a dos anys de presó i multa de 25.000 euros

Un jove gallec admet haver violat una companya d'estudis en un hotel d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional espanyola ha condemnat a dos anys de presó un jove gallec que la matinada del 26 de gener del 2018 va violar una noia de 20 anys en un cèntric hotel d’Escaldes-Engordany. El processat va admetre els fets abans del judici i això ha estat considerat una circumstància atenuant a l’hora de dictar la condemna. Els magistrats de l’Audiència Nacional espanyola també han considerat un atenuant el fet que l’acusat hagués reparat el dany causat a la víctima de la violació abans de la celebració de la vista oral.

La sentència, dictada per la secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional, condemna el processat a la prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres de la víctima, del seu domicili, del lloc de treball o del qualsevol altre que aquesta freqüenti durant cinc anys. Al llarg d’aquest període de temps tampoc podrà comunicar-se amb la víctima. A més de la inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna, els magistrats, com a responsabilitat civil, l’obliguen a pagar 25.000 euros a la jove en concepte d’indemnització pels danys irrogats a la víctima i com a mostra del penediment pels fets.

Al judici, que es va celebrar el 26 de juny passat, l’acusat va reconèixer expressament, a preguntes del president de la sala, els fets narrats a l’escrit d’acusació de la fiscalia. El jove es va mostrar conforme amb la pena i peticions demanades pel ministeri públic. La representació lletrada del condemnat també va mostrar la seva conformitat amb les conclusions de la fiscalia. Reconeguda la culpabilitat, el president de la sala no va estimar necessari continuar la vista oral.

Viatge d’estudis a andorra

Els fets jutjats van succeir a Andorra on condemnat i víctima, companys d’estudis, es trobaven de vacances. Tots dos, conjuntament amb altres estudiants, passaven una setmana al Principat, del 20 al 27 de gener del 2018, allotjats en un cèntric hotel situat a l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany. Va ser la matinada del 6 de gener quan es va produir la violació.

Segons el relat de la fiscalia espanyola, l’acusat, “amb ànim libidinós”, va començar a tocar el cos de la seva companya d’estudis, nascuda el 1998, amb la qual es va quedar a dormir a la mateixa habitació compartint el llit juntament amb un altre company. Davant dels tocaments, la jove va rebutjar i va mostrar clarament “la seva voluntat de no mantenir relacions sexuals amb l’acusat”. Tot i això, el condemnat, resident a la localitat de Santiago de Compostel·la, lluny de desistir, va agafar la víctima de les cames tractant de col·locar-la a sobre seu, sense aconseguir-ho.

Aleshores, continua la narració del ministeri públic espanyol recollida a la sentència de la sala penal de l’Audiència Nacional, el jove processat va intentar que aquesta el masturbés agafant fortament la seva mà i col·locant-la sobre el seu penis, també sense aconseguir-ho.

A continuació, el violador confés va intentar masturbar la víctima, aconseguint ficar-li els dits a la vagina tot i la forta resistència que aquesta va fer.

Com que tampoc va aconseguir els seus “propòsits libidinosos”, l’acusat va agafar la companya d’estudis del cap tractant de portar-la cap al seu penis. La noia es va poder escapolir de l’atacant i va aconseguir despertar l’altre noi amb el qual compartia l’habitació de l’hotel d’Escaldes-Engordany, que estava dormint al mateix llit on es va produir la violació. L’altre jove va aconseguir aturar l’agressió sexual en posar-se enmig d’atacant i víctima.

Com a conseqüència d’aquests fets, la jove va patir una laceració a la vagina, trigant a curar-se quaranta dies, durant els quals no va estar impedida de realitzar les seves activitats habituals. Igualment, va patir un trastorn per ansietat pel qual va necessitar suport psicològic esporàdic a fi de recuperar-se.

Penediment i perdó

A l’escrit, els magistrats de la sala penal de l’Audiència Nacional espanyola destaquen el fet que en l’acte de judici l’acusat va reconèixer els fets mostrant el seu penediment i va demanar perdó a la víctima. D’aquesta manera, “va facilitar l’exercici de l’acció penal i va evitar a la perjudicada haver de testificar en la causa i reviure l’episodi pel qual és acusat”.

D’altra banda, durant la vista oral celebrada a Madrid, la representació legal del processat va manifestar no tenir intenció de recórrer contra la sentència.

tracking