Càrrecs

Miquel Àngel Garcia, nou director de la presó

El sotsoficial Oriol Magrinyà assumeix el càrrec de director adjunt i completa el canvi al capdavant del centre penitenciari

El sindicat de la presó veu mesures estèrils, com posar una càmera o treure una cadiraF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui el nomenament de l'oficial Miquel Àngel Garcia com a nou director del departament d'institucions penitenciàries i del cos penitenciari, així com el del sotsoficial Oriol Magrinyà com a director adjunt del centre penitenciari. Així ho ha explicat avui el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la roda de premsa posterior a la sessió del consell de ministres en què s'ha aprovat un canvi en la direcció després que el fins ara director, Francesc Tarroch, anunciés fa unes setmanes que es jubilaria una vegada se li acabés la baixa laboral que va agafar el passat febrer. Gallardo ha aprofitat per agrair-li la seva "contribució i dedicació" durant els seus anys de servei, i ha fet el mateix amb Ismael Alarcón, el fins ara director adjunt, qui també ha presentat la seva dimissió. "Ara comença una nova etapa", ha afegit el ministre.

Garcia ja va dirigir la presó entre el 2012 i el 2015 i compta amb una llarga experiència en el sector, amb 21 anys de dedicació al cos penitenciari. L'any passat va ser absolt pel Tribunal de Corts del delicte menor de filtració de secrets després que el setembre del 2018 fos acusat de filtrar informació confidencial a un reclús ucraïnès que estava sent investigat per extorsió a una entitat bancària.

De la seva banda, Magrinyà va accedir al cos el 1994 i assumeix per primera vegada un càrrec en la direcció del centre. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, vol evidenciar amb aquests dos nomenaments la voluntat de posar al capdavant de les institucions, sempre que sigui possible, persones que ja formin part del cos i que en coneguin el seu funcionament intern.

Miquel Àngel Garcia, nou director de la presó

tracking