justícia

Condemnada per traficar amb tabac andorrà

El tribunal correccional de Foix li ha imposat una pena de dotze mesos de presó condicional

Condemnada per traficar amb tabac andorràFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat correccional de Foix va condemnar ahir una dona a un any de presó condicional per traficar amb tabac andorrà i també se li va prohibir l’entrada al Pas de la Casa. Segons informa el mitjà francès La Dépêche du Midi, els fets van tenir lloc dilluns passat, quan els agents de localitat gal·la de Pamiers van entrar al domicili de la processada, d’uns trenta anys, i van decomissar un total de 977 paquets de tabac, que suposen 23 quilos, 22 litres d’alcohol i diversos perfums, tots procedents d’Andorra. Durant l’escorcoll de l’immoble, la policia va trobar els productes comissats en un bol per a amanida al menjador, al microones, sota el sofà i al moble de la televisió, entre altres emplaçaments.

Aquesta detenció va ser derivada d’una llarga investigació realitzada pels agents de Pamiers, que durant diverses jornades van estar vigilant l’habitatge i van tenir l’oportunitat d’interrogar diversos compradors que s’hi dirigien i que els van manifestar que “s’estaven aprovisionant de tabac per a un possible nou confinament”. D’aquesta manera, la condemnada va ser arrestada i va passar ahir pel tribunal correccional de Foix en un judici ràpid immediat. Durant la vista oral la processada va reconèixer els fets, malgrat que va intentar reduir-ne la gravetat exposant que amb la pandèmia del coronavirus li era molt difícil arribar a final de mes i la venda del tabac li proporcionava un extra d’ingressos. I va explicar que va aprofitar la presència de diversos familiars per realitzar més viatges a Andorra, concretament a la vila encampadana, i proveir-se de més productes, els quals en un primer moment va afirmar que eren per a consum propi.

En aquest sentit, la condemnada va posar en relleu que abans de l’esclat del virus SARS-CoV-2, només realitzava un viatge cada quinze dies per aconseguit tabac per a ella i vendre’n una part. A més, la dona va assegurar que per cada paquet venut guanyava 1,5 euros i que només es treia entre trenta i quaranta euros al mes.

D’altra banda, el ministeri públic va exposar que durant l’escorcoll del domicili els agents també van trobar-hi 400 euros en efectiu, dels quals més de 200 provindrien del tràfic de tabac andorrà, el qual hauria venut a cinc euros la unitat durant els darrers cinc dies. També va destacar que tenint en compte el nombre de paquets que tenia i l’import al qual els posava al mercat, la processada guanyava uns 1.400 euros mensuals, sense tenir en compte els diners que aconseguia de les vendes dels perfums i l’alcohol. La fiscalia va apuntar que segons les seves investigacions la resident francesa portava traficant amb productes andorrans “més temps del que ens pensem”. Així doncs, va puntualitzar que la dona ja havia estat condemnada el 2011 per fets similars a quinze mesos de presó condicional.

Per la seva banda, la lletrada de la defensa va manifestar que el tribunal no té proves que acusin la seva clienta de traficar amb tabac per obtenir beneficis econòmics. “Ens hem de basar en els fets i les proves que ho demostrin i no n’hi ha”, va al·legar

tracking